miercuri , 20 octombrie 2021
NEWS ALERT

1 MAI ÎN CLISURA DUNĂRII

Multe persoane au ales să petreacă ziua de 1 Mai la pensiunile din Clisura Dunării. Plimbări cu barca în Cazanele Dunării, şalău la disc, plajă la piscină, drumeţii pe munte sunt doar câteva din atracţiile zonei.

statuia lui dceebal

Traficul între municipiul Drobeta Turnu Severin şi Orşova  a fost aglomerat astăzi din cauza numărului mare de turişti care se îndreptau spre staţiunea Băile Herculane şi spre pensiunile din clisură. În staţiunea Băile Herculane, în aceste zile are loc tabăra internaţională de yoga, la care participă peste 4000 de practicanţi yoga, membrii MISA.

Pensiunile din Clisura Dunării sunt pline ochi de turişti. Aceştia şi-au făcut rezervările cu câteva săptămâni în urmă, astfel că cine a ajuns astăzi în zonă a mai găsit camere de închiriat doar la localnici.

DSCF4833“Începând de astăzi, 1 Mai, până după sărbătorile pascale avem pensiunea ocupată la maxim. Preţurile noastre variază între 100 şi 150 lei  pe cameră. Cel mai mult se solicită de către clienţii noştri preparate din peşte. La noi se pregăteşte vestitul şalău de disc care se prepară pe disc la flacără cu lemne de fag şi toată lume aapreciează acest fel de mâncare. Este foarte delicios”, ne-a spus Tudorel Voinea, administratorul pensiunii Maria Teodora.

O parte din proprietarii pensiunilor au micşorat preţurile pentru a atrage un număr cât mai mare de turişti.  “Pentru acest weekend nu mai avem locuri. S-au ocupat toate camerele încă de acum două săptămâni de zile. A fost o cerere foarte mare, neaşteptat d emare, asta şi probabil pentru că politica noastră a fost să reducem puţin din preţurile de anul trecut . Deci am oferit camera cu 120 de lei cu micul dejun inclus, şi s-a încălzit şi vremea. Turiştii, pot să facă plimbări cu barca, şi pot să se plimbe cu bărcile pe Dunăre”, a spus  patronul unei alte pensiuni din Eşelniţa.

DSCF4830Turiştii cazaţi aici, majoritatea din Bucureşti, sunt încântaţi de modul cum sunt trataţi, dar şi de peisajul mirific al zonei. “Tocmai am venit dintr-o croazieră pe Dunăre, am fost la Cazanele Mari, la Peştera Ponicova, Peştera Veterani, recomand cu căldură acest loc. Îmi place că este linişte, vremea este superbă, gazdele sunt extraordinare, este totul perfect”, a spus o turistă din Bucureşti.

Punctul care a atras ca un magnet sute de turişti a fost astăzi Statuia regelui dac Decebal din Clisura Dunării. Oamenii din toate colţurile ţării au venit aici pentru a petrece ziua de 1 Mai sau o minivacanţă la pensiunile din zonă.

“Ce să faci de 1 Mai? Am venit la o plimbare, suntem din Hunedoara şi vrem să vedem Clisura Dunării, Statuia lui DSCF4791Decebal. Este o zonă frumoasă”, ne-a spus un turist.

Mulţi turişti au ales să facă şi o plimbare pe Dunăre cu barca pentru a admira cele  mai frumoase locuri pe care le străbate Dunărea de pe tot DSCF4782parcursul ei: Tabula Traiana, Cazanele Mici, chipul lui Decebal, Golful Mraconea, Mânăstirea Mraconea, Golful Dubova, Cazanele Mari, Grota Veterani, Peştera Ponicova. Plimbarea cu barca durează aproximativ o oră şi jumătate şi costă 25 de lei de persoană.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top