duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

120 DE CONTESTAŢII DEPUSE LA LIMBA ROMÂNĂ ÎN MEHEDINŢI, LA EVALUAREA NAŢIONALĂ. AFLĂ AICI CINE A LUAT NOTA 10!

Un număr de 120 de contestaţii au fost depuse la proba de limba şi literatura română, în Mehedinţi, de către elevii nemulţumiţi de notele primite la Evaluarea Naţională, rezultatele finale fiind afişate marţi, în jurul orei 12.00.

rezPotrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi, în urma afişării rezultatelor la Evauarea Naţională, au fost depuse 120 de contestaţii la limba şi literatura română, în timp ce la matematică s-au depus 44 de cereri de reevaluare a lucrărilor.

Acestea vor fi corectate la Centrul de Evaluare din cadrul Şcolii Numărul 14 din Drobeta Turnu Severin, urmând ca rezultatele să fie afişate în cursul zilei de marţi, în jurul orei 12.00.

În judeţul Mehedinţi, la limba şi literatura română, la Evaluarea Naţională, un singur elev a obţinut nota 10.00, fiind vorba despre Iulia Mitrache, absolventă a clasei a VIII-a la Şcoala Alice Voinescu (nr. 2) din Drobeta Turnu Severin. Iulia Mitrache este olimpică la limba şi literatura română, iar în luna august urmează să participe la olimpiada internaţională de limba şi literatura română care se va desfăşura la Tulcea. La competiţia respectivă participă elevi din comunităţile de români din Diaspora.

Proba de limba şi literatura română a fost cea care a pus cele mai mari probleme absolvenţilor clasei a VIII-a la Evaluarea Naţională. În urma afişării notelor, Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) şi Federaţia Naţionala a Asociaţiilor de Părinţi au cerut demisia cadrelor didactice din Centrul Naţional de Evaluare care au elaborat subiectele probei de Limba română la evaluarea naţională, CNE susţinând că aceşti profesori au elaborat subiectele “fără să ţină cont de programa şcolară aflată în vigoare”.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top