luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

120 DE LOCURI LIBERE ÎN CLASA PREGĂTITOARE. AFLĂ CARE SUNT CELE MAI CĂUTATE ŞCOLI

Un număr de 1933 de locuri în clasa pregătitoare din 2053 au fost ocupate în şcolile din Mehedinţi după prima etapă de înscriere, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean urmând să decidă dacă suplimentează locurile în unităţile unde numărul de înscrişi este mai mare.

directorul scolii din GruiaInspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Mehedinţi, Marian Şuţă, a declarat marţi că prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare s-a încheiat luni seara, toate cele 1933 de cereri depuse la şcolile din Mehedinţi fiind validate. Au rămas totuşi120 de locuri libere care ar putea fi ocupate în a doua etapă.

„Din diverse motive nu s-au înscris în prima etapă. Este posibil să se înscrie în etapa a doua, în luna mai. Avem şcoli unde numărul de înscrişi depăşeşte numărul de locuri dar şi şcoli unde locurile nu au fost ocupate.”, a spus Marian Şuţă.

Unităţile de învăţământ unde numărul înscrişilor depăşeşte numărul de locuri sunt şcolile bine cotate din Drobeta Turnu Severin:

Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Odobleja” – 50 de locuri şi 62 de înscrişi,

Liceul de Artă „Ioan Ştefan Paulian” – 50 de locuri şi 54 de înscrişi,

Şcoala „Alice Voinescu” – 100 de locuri şi 105 înscrişi,

Şcoala Nr. 6 – 75 de locuri şi 83 de înscrişi.

Până la sfârşitul lunii se face repartizarea preşcolarilor pe clase, conducerea IŞJ Mehedinţi urmând să decidă dacă în şcolile unde numărul înscrişilor a depăşit numărul locurilor se va suplimenta sau nu.

La polul opus, Şcoala Nr.9 „Constantin Negreanu” ar mai avea nevoie de şase preşcolari ca să se ocupe cele 50 de locuri, la Şcoala „Petre Sergescu” sunt 51 de înscrişi pe 75 de locuri, iar la Şcoala Nr. 1 s-au înscris 13 copii şi au fost repartizate 50 de locuri pentru clasa pregătitoare.

A doua etapă de înscriere va fi în cursul lunii mai.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top