sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

1500 DE RROMI DIN MHEDINŢI TRĂIESC ÎN SUBURBIILE DIN NANTES. FRANCEZII VOR SĂ NI-I TRIMITĂ ACASĂ

Francezii vor să nRromi-romani--expulzati-dintr-o-tabara-din-orasul-francez-Lyone trimită rromii acasă. O delegaţie a oraşului Nantes din Franţa este prezentă în aceste zile în Mehedinţi. Vizita se încadrează unui proiect de reintegrare socială celor 1500 de rromi din Mehedinţi şi Dolj, care locuiesc în zona oraşului Nantes. Francezii propun fie reintegrarea în România, fie şcolarizarea lor şi integrarea socială în Franţa.

Reprezentanţii delegaţiei franceze recunosc că în cele mai multe cazuri, rromii trăiesc la marginile oraşelor, în condiţii sociale foarte grele. Este motivul pentru care, în cadrul acestui proiect doresc implicarea comunităţilor româneşti în reintegrarea rromilor prin dezvoltarea unor proiecte.

Ca un exemplu, în comuna Gârla Mare, francezii au finanţat crearea unui serviciu de salubritate, care să angajeze persoane de etnie rromă. “Partea franceză ne-a oferit 40.000 de euro cu care să achiziţionăm un utilaj în scopul creării unui serviciu de salubritate. Condiţia este ca în cadrul acestui serviciu să angajaăm personae de etnie rromă” a declarat Dumitru Baicu – primarul comunei Gârla Mare

Francezii iau în calcul şi integrarea rromilor în ţara lor, prin şcolarizarea copiilor şi apoi oferirea de locuri de muncă în Franţa.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top