joi , 28 octombrie 2021
NEWS ALERT

17 AMENZI DATE DE JANDARMI PROTESTATARILOR DEVENIȚI VIOLENȚI SAU CARE AU ÎNCĂLCAT REGULILE SANITARE

Protestele desfășurate pe parcursul serii trecute, împotriva restricțiilor sanitare, au degenerat în scurte episoade de violență de stradă, sancționate de jandarmii din Mehedinți. Două episoade de acest fel au avut loc, unul în apropierea palatului administrativ, iar cel de-al doilea pe strada Smârdan, în zona hotelului Traian. În cel de-al doilea incident, doi tineri care au încercat să împiedice jandarmii să extragă dinte protestatari un tânăr care avea un comportament agresiv, au fost reținuți folosind forța și duși la sediul poliției. Din păcate, acestui incident i-au căzut victimă și doi jurnaliști locali, corespondenți ai postului TV Antena 3 și administratorii site-ului Actualmehedinți.ro. În timp ce jurnaliștii încercau să surprindă scenele violente care se derulau în fața lor în stradă, unul dintre tinerii pe care jandarmii voiau să-i imobilizeze s-a refugiat în autoturismul celor doi reprezentanți ai presei, în încercarea de a scăpa de forțele de ordine. “Tânărul a intrat pe una dintre ușile din spate ale mașinii și a ieșit pe cealaltă, strivind, pur și simplu laptopul pe care îl aveam pentru transmiterea materialelor video” a declarat Adriana Drăghici, corespondentul Antena 3, în județul Mehedinți. Mai mult decât atât, în încercarea de a-l prinde pe fugar, unul dintre jandarmi a folosit un spray lacrimogen, pe care l-a pulverizat în interiorul autoturismului. Conduși la poliție, cei doi tineri au fost amendați cu 3000 de lei fiecare.

17 amenzi, pentru violențe și pentru încălcarea regulilor sanitare

 Într-un comunicat de presă transmis la redacție, reprezentații Jandarmeriei județene amintesc faptul că protestul a fost spontan, nefiind supus avizării.

       “Manifestarea de protest  de ieri, nu a fost supusă avizării conform prevederilor legale, aceasta fiind organizată prin intermediul rețelelor de socializare, fără a exista un organizator la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin. Participanții la protest s-au adunat în Piața Drapelului, începând cu orele 17.00,  unde au rămas până în jurul orelor 19.30, după care au pornit într-un marș pe străzile municipiului.

         Pe timpul desfășurării manifestației publice,  echipele de dialog ale Jandarmeriei Mehedinți au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora. Cu toate acestea, în jurul orelor 23.00, doi protestatari au exercitat acte de agresiune împotriva jandarmilor, împiedicându-i  să-și exercite atribuțiile de serviciu, instigând ceilalți participanți să nu respecte recomandările forțelor de ordine.

       Jandarmii au acționat pentru stabilirea identității celor două persoane, fiind necesară folosirea forței pentru conducerea acestora la sediul Poliției în vederea dispunerii măsurilor legale. Cele două persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 3000 lei, conform prevederilor Legii nr.61/1991 republicată pentru ,,împiedicarea sub orice formă a organelor însărcinate cu menținerea ordinii publice de a-și îndeplini  obligațiile de serviciu privind legitimarea   sau conducerea unei persoane la sediul Poliției ori a altui organ de stat sau de a lua măsurile necesare pentru menținerea ori restabilirea ordinii publice”. Pe timpul desfășurării acțiunii de protest, jandarmii au aplicat un număr de 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 14.200 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 60/1990 și Legii 55/2020. În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au încălcat legea.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top