miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

20 DE LEI KILOGRAMUL DE MIEL ÎN TÂRGUL VETERANI

Mieii la Targul Veterani (34)Ofertă bogată, vizitatori mulţi, amatori la cumpărare cam puţini. Primii miei de Paşte au apărut în târg la Drobeta-Turnu-Severin, la 20 de lei kilogramul. Preţul este acelaşi ca şi anul trecut, unii clienţi cumpără, alţii doar privesc şi pleacă. E convenabil spun cei mai cu dare de mână, pentru ceilalţi pensia e prea mică să mai cumpere şi carne de miel aşa că se mulţumesc cu mai puţin.

Carnea de miel pe masa de Paşte rămâne o provocare, aşa cum se întâmplă în fiecare an, pentru mulţi mehedinţeni. Zeci de oameni au mers ieri în târgul Veterani, unde Primăria a amenajat şi anul acesta locul de sacrificare a mieilor de paşte. Preţul fixat în prima zi de ciobani, pentru kilogramul de miel este de 20 de lei. Este unul acceptabil, au spus parte dintre cumpărărtori, pentru că este nechimbat faţă de anul trecut. Şi apoi munca ţăranului unde este. Au existat însă şi nemulţumiţi, în special pensionarii cu venituri mici. „La pensia mea, maică, nici nu pot să mă gândesc la carnea de miel. Este foarte scumpă pentru mine. Am luat două burţi, abia le-am scos la 10 lei, că vroiau 8 lei pe bucată. Mă mulţumesc cu atât, nu mă mai gândesc şi la carne.

Sunt şi ciobani care erau nemulţumiţi de preţ: „Ăsta nu e preţ, e bătaie de joc. Nici nu le mai ţin pentru la anul, le vând pe toate. La „stat” toate sunt scumpe, numai produsele noastre sunt ieftine. Dacă era 22 – 23 de lei kilogramul era altceva, dar la 20 de lei… asta e bătaie de joc”. Aşadar, după prima zi ciobanii erau cam nemulţmiţi. Dar mai este până la Paşte, aşa că speră că nu vor pleca acasă cu buzunarele goale.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top