marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

23 DE ANI DE AFACERI DE SUCCES

femei la lucruAdoră tenisul, pe Rafael Nadal şi maşinile Mercedes, nu este în topul Forbes, dar este cel mai longeviv patron din România. Iulian Pătraşcu s-a apucat de afaceri când românii încă se mai gândeau la comunism. Pe 12 mai 1990 deschidea primul restaurant privat din România, apoi a dezvoltat afaceri în industria alimentară. Criza nu l-a pus la pământ, dimpotrivă a investit peste un million de euro într-o fabrică de mezeluri în care astăzi produce zilnic 10 tone de preparate, distribuite în trei judeţe şi Bucureşti.

“Afacerea asta este ca şi copilul meu! De aceea, în urmă cu mai mulţi ani, când în timpul unui control, mi-au spus, vă vom lua autorizaţia de funcţionare, am replicat: nu se poate să-mi luaţi autorizaţia, voi face tot ceea trebuie ca să intru în legalitate, dar nu-mi luaţi autorizaţia. Acesta este copilul meu şi de aceea eu stau aici în fabric de dimineaţa de la şapte, până seara la nouă”. Aşa îşi priveşte domnul Iulian copilul care a trecut demult de vârsta majoratului şi astăzi are 23 de ani. Omul de afaceri priveşte în urmă şi primul lucru care îi vine în minte este că pe 15 iunie 1990 a dat primele salarii angajaţilor săi, dată de referinţă a rămas şi astăzi în firmă. Cât priveşte povestea afacerii de succes a început cu un restaurant, la doar câteva luni după ce românii scăpaseră de communism. “Mi-am dorit dintotdeauna să am un restaurant, propriu, cu care am şi început. S-a numit intim, pentru că era amenajat în locuinţa mea şi l-am considerat întotdeauna un loc mai intim. Îmi amintesc şi primii clienţi care mi-au călcat pragul, din păcate unuii dintre ei nu mai sunt, Dumnezeu să-i ierte. Lucram cu toată familia, până la 4 dimineaţa, la ora 8.00 eram în picioare, dar a fost o experienţă fantastic, de neuitat.

„Comtimul m-a inspirat”

“În vara lui 1990 făceam o vizită la Timişoara la magazinul Comtim care se deschisese acolo. După ce am plătit la casă şi am ieşit, i-am spus soţiei, aceasta afacere va fi şi viitorul nostru. La scurt timp am deschis prima carmangerie, apoi am făcut primul magazin şi am deschis şi altele” îşi continuă Iulian Pătraşcu povestea de success. Lucrurile au mers bine, dar peste ani regulile jocului s-au schimbat. Noile norme impuse de Uniunea Europeană au adus restricţii comercinţilor, care erau obligaţi să le respecte. Aşa a ajuns Iulian Pătraşcu să aibă o fabrică de carne, mezeluri şi alte preparate din carne. În 2007 când criza bătea la uşa României, Iulian Pătraşcu nu a dat înapoi, ba dimpotrivă, a făcut investiţii. “Am încercat să obţin fonduri europene, dar procedura mi s-a părut foarte stufoasă, aşa că am renunţat. Sigur că nu mi-a fost uşor să găsesc teren şi surse de finanţare, dar am reuşit să dezvolt această fabrică în care se produc zilnic 10 tone de mezeluri. Acestea sunt distribuite în Tr. Severin, în Judeţele Gorj şi Dolj şi pe piaţa din Capitală”.

poza lui“Munca şi seriozitatea, reţeta succesului”

 „Nu ştiu dacă este o reţetă a succesului, un secret al succesului. Atunci când munceşti, aşa cum o facem noi, de dimineaţa până seara, rezultatele vin de la sine. Munca are privaţiuni, dar îţi oferă şi satisfacţii. Te poţi bucura de rezultatele ei, te poţi bucura de un concediu liniştit, dar şi de multe alte lucruri frumoase pe care ţi le oferă viaţa. Noi lucrăm pentru clienţi, gândim în fiecare secundă cam ce ar vrea ei şi ne mulţumim cu puţin”.

terenul1În afara faptului că a dezvoltat o afacere de succes, Iulian Pătraşcu are o mare pasiune, tenisul. Aşa că mare parte din timpul liber îl petrece pe terenul de tenis. Omul de afaceri a construit în Drobeta-Turnu-Severin şi o bază cu două terenuri unde poate practica sportul alb în voie. De asemenea, Iulian Pătraşcu se poate lăuda că a fost la cele mai importante competiţii de tenis din Europa, turnee de mare şlem. Favoritul său este  spaniolul Rafael Nadal, ceea ce-l face să intre în singura contradicţie pe care o are cu soţia. Doamna Pătraşcu îl are ca favorit pe marele rival al lui Nadal, Roger Federer. De altfel, omul de afaceri are în birou şi o poză, încadrat de cei doi mari tenismeni ai lumii.

Mihai BĂDESCU

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top