duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

3.000 PACHETE ŢIGĂRI NETIMBRATE DESCOPERITE DE POLIŢIŞTII DE FRONTIERĂ

Un mehedinţean a fost depistat de poliţiştii de frontieră transportând cu un autoturism Opel Astra, 3000 de pachete cu ţigări netimbrate, pentru care nu avea documente de provenienţă şi care ar fi urmat să fie vândute pe piaţa neagră în judeţul Mehedinţi.

tigari confiscatePoliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au oprit, duminică seara, la un filtru organizat la ieşirea din localitatea Scăpău, pe conducătorul  unui  autoturism Opel Astra, îmatriculat în România.

La controlul autoturismului aparţinând lui S. Constantin, în vârstă de 48 de ani, din municipiul Turnu Severin, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au descoperit, în portbagaj, cantitatea de 3000 pachete de ţigări marca Marble, fără timbru fiscal, pentru care acesta nu avea documente de provenienţă. Tigările urmau să fie distribuite de severinean pe raza unor localităţi din judeţul Mehedinţi. Dacă ţigaretele de contrabandă ar fi ajuns pe „piaţa neagră” profitul ilicit obţinut din vânzarea acestora de către bărbatul respectiv se situa la 9000 de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, în cauză s-a întocmit lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fară a fi marcate sau marcate necorespunzător

Cantitatea de ţigări şi autoturismul în valoare de peste 36.000 de lei au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top