sâmbătă , 27 noiembrie 2021
NEWS ALERT

30 DE MEHEDINŢENI PREMIANŢI ÎN CADRUL GALEI PREMIILOR DE EXCELENŢĂ DE LA TURNU SEVERIN

Primăria Drobeta Turnu Severin a organizat vineri seară Gala Premiilor de Excelenţă, eveniment care a ajuns la cea de-a şasea ediţie. Treizeci de personalităţi din domeniul învăţământului, medicinei, sportului, artei, scriitori, academicieni, originari din judeţul Mehedinţi, au primit această distincţie din partea municipalităţii.

ANUNT GARLA MARECa în fiecare an, evenimentul a fost găzduit de cochetul restaurant al Hotelului Continental din centrul municipiului Drobeta Turnu Severin. A fost o seară de excelenţă, mehedinţenii premiaţi de municipalitate în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă fiind nume cu rezonanţă în domeniile în care activează.

„Societatea românească trebuie să-şi recunoască şi să-şi preţuiască valorile, să ţină seama de cei care se remarcă în diferite domenii şi să le promoveze activitatea şi experienţa. Avem datoria de a mulţumi public tuturor celor care oferă din înţelepciunea şi experienţa lor celor din jur. Astăzi prin această gală recunoaştem meritele celor care s-au implicat în diferite domenii ale societăţii. Le mulţumim pentru implicarea lor şi îi felicităm pentru rezultatele obţinute”, a declarat consilierul local Andrei Stănişoară.

Printre premianţi se numără şi directorul Colegiului Naţional „Traian” din Drobeta Turnu Severin, profesorul de matematică Manuela Prajea, singurul dascăl român care a primit distincţia „Claes Nobel“ (2011) şi care în 2013 a primit titlul de „profesorul anului“, din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, pentru merite excepţionale în pregătirea elevilor la matematică şi pentru „contribuţia adusă la dezvoltarea activităţilor matematice“.

Chiar dacă se poate mândri cu o carieră prestigioasă, măsurată prin distincţiile sale pe plan internaţional, dar şi prin universităţile de prestigiu din întreaga lume la care au ajuns elevii ei, Manuela Prajea a primit cu mare bucurie acest premiu venit din partea celor de “acasă”.

„Este o mare bucurie şi o onoare pentru mine să-mi fie recunoscută şi apreciată munca nu în ţară, nu în străinătate, ci acasă, la noi acasă. Şi este o împlinire şi un stimulent pentru viitor pentru tot ceea ce urmează să fac de acum încolo. Mulţumesc tuturor celor care au avut încredere şi au fost alături de mine în acest moment”, a spus Manuela Prajea.

O altă doamnă cu o carieră frumoasă, cu care Mehedinţiul se mândreşte este marea sportivă Lena Sterea, cea mai bună judoka din lume la veterani, cea care în toamna acestui an a reuşit să mai adauge la palmaresul de invidiat cel de-al cincilea titlu consecutiv de campioană mondială.

„Mă simt excelent în seara asta la Gala Premiilor de Excelenţă şi cred că nominalizarea mea aici în această seară se datorează nu unui an de muncă, ci a unor zeci de ani de muncă şi e frumos să ştii că eşti apreciat acasă, acolo unde te simţi bine, unde te simţi excelent”, a spus Lena Sterea.

Printre premianţii galei amintim aici pe Sorin Vidan, Mihai Octavian Ioana, Marin Dobrescu, Dan Zorilă, Ion şi Angela Magheru, Mitea Măneanu, Nicolae Jinga, Stela Popescu, Pavel Ciobanu (postmortem).

Corina Macavei

 

 

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top