marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

34 DE CANDIDAŢI PE 17 LOCURI LA FINANŢELE PUBLICE MEHEDINŢI

34 dintre angajaţii Adminsitraţiei Fiscale Mehedinţi au susţinut vineri proba scrisă a examenului pentru posturile vacante, între ei şi liderul Sed Lex care se aşteaptă să fie trimis în şomaj.

finanteValentin Bălescu, liderul Sindicatului Sed Lex Mehedinţi a acuzat la ieşirea din sala de examen că a primit preaviz deşi are un handicap accentuat şi ar fi trebiut protejat prin lege.
Valentin Balescu“A trebuit să ne elibereze din funcţie, în condiţiile în care nici nu trebuiau desfiinţate anumite birouri, în condiţiile în care avem o vârstă, 58 de ani. Nu te mai angajează nimeni la vârsta asta, îmi era mai uşor dacă aveam 30 de ani sau 40, în condiţiile în care din cauza faptului că am lucrat în această instituţie, am acumulat stres, am făcut în 2009 un accident vascular cerebral, sunt persoană cu handicap accentuat şi totuşi am primit preaviz, sunt protejat de lege, dar de instituţie nu.”, a declarat Valentin Bălescu, adăugând că examenul nu a fost dificil ci “stresant”.
Liderul Sed Lex Mehedinţi a acuzat conducerea ANAF şi Ministerul Finanţelor că în procesul de reorganizare nu au colaborat cu sindicatele.
“Începând de la Ministerul de Finanţe şi până la ANAF nu a existat o cooperare. În momentul în care s-a promis de la Ministrul Finanţelor şi preşedintele ANAF că nu va fi nicio restructurare sau că vor pleca maximum 10 – 20 de personae şi s-a publicat acea hotărâre. Sindicatele nu au fost băgate în seamă. Cred că sunt singurul lider de sindicat din ţară care este posibil să plec în şomaj.”, a conchis Bălescu.
Valentin Bălescu ocupă în present funcţia de consilier superior la Serviciul Asistenţă Contribuabili personae fizice şi juridice din cadrul Administraţiei Judeţene Fiscale Mehedinţi, post care a fost scos la concurs.
Concurenţa a fost de doi pe loc, angajatii urmând să susţină interviul marţi, 27 august.
La începutul lunii august în Mehedinţi s-au primit 172 previze, un număr de aproximativ 70 de persone fiind trimise în şomaj. Ceilalţi salariaţi au ocupat mare parte din cele 115 posturi care au rămas vacante în noua organigramă, după reorganizare. Doar pentru 17 posturi s-a organizat concurs întrucât s-au înscris câte doi angajaţi pentru un post.
Înainte de reorganizare la Finanţele Publice Mehedinţi au fost 385 de angajaţi, iar după reorganizare rămân 316 salariaţi.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top