miercuri , 27 octombrie 2021
NEWS ALERT

4000 DE YOGHINI AŞTEPTAŢI CU NERĂBDARE LA BĂILE HERCULANE

herculaneCei circa 4000 de yoghini se vor înlănţui în prima spirală a acestei tabere, sâmbătă, 27 martie, cu începere de la ora 18.00.

Aproape 4000 de membri MISA sunt aşteptaţi cu nerăbdare în aceste zile la Băile Herculane. Adepţii mişcării lui Gregorian Bivolaru se întâlnesc în staţiune pentru o nouă tabără a Mişcării pentru Intergrare în Absolut, iar comercianţii îşi freacă deja mâinile de bucurie. Pentru că dacă primii caută integrarea în absolut, ceilalţi caută ceva mult mai pământesc. Pensiunile şi multe hoteluri din staţiune sunt aproape pline, iar comercianţii speră la un profit bun, aşa cum se întâmplă în fiecare an, când yoghinii îşi aşează tabăra la Băile Herculane.

“Îi aşteptăm cu nerăbdare şi sperăm să mai crească vânzările. Eu prepar produse naturiste pe bază de miere: am miere cristalizată de salcâm din 2008, miere de cireş de anul trecut, miere de salcâm, miere de pin de grad, polen, păstură, miere de zmeură, fagure, cătină, nectar de cătină, propolis, polen şi multe alte produse căutate de ei” ne spune un comerciant cunoscut pentru prepararea produselor pe bază de miere.

Venirea yoghinilor trezeşte practic viaţa turistică la Băile Herculane, după o iarnă în vetuta orzacare turismul a fost la pământ. În pensiuni locurile de cazare sunt rezervate sută la sută, iar proprietarii se întrec să pregătească yoghinilor preferatele preparate vegetariene. “Îi aşteptăm cu drag, ca în fiecare an şi suntem foarte bucuroşi că membrii MISA au venit în staţiune. Pensiunea mea este plină şi aşa va rămâne până după Paşte.  De altfel, toate pensiunile au bucătăria foarte diversificată, ne axăm în această perioadă pe preparate consumate de yoghini. Noi am pregătit ciorbă de cartofi cu smântână, ciorbă de legume, cirobă de salată cu ochiuri de ou, sufleu de conopidă cu broccoli, mazăre, spanac cu ou şi desigur dulciurile atât de preferate de oaspeţii noştri” ne spune Vetuţa Orza, proprietarul unei pensiuni din Băile Herculane. Şi pentru cei care vor să ia o gustare de la comercianţii din oraş există tot felul de oferte, pentru că au venit o mulţime de vânzători la tarabe, cu preparate făcute în casă.

Primii yoghini au început să vină încă de joi în staţiune. “De ieri au început să vină. Au venit circa 80 – 100 de personae, iar în hotelul nostru vor veni 500 de persoane, sunt clienţii noştri fideli de atâţia ani, lucrurile decurg foarte bine. Hotelul va fi umplut la întreaga capacitate şi acum sunt persoane care aşteaptă să se cazeze” a declarat recepţionera unui hotel din staţiune.

Şi reprezentanţii administraţiei recunosc că yoghinii aduc profituri bune staţiunii, mai ales că anul acesta şi-au prelungit şederea: “Începând de astăzi staţiunea are un grad foarte mare de ocupare, aproape sută la sută. Se întâmplă în ultimii 17 ani mai exact, odată cu venirea grupului MISA în staţiune, practic, acum marcăm deschiderea sezonului estival. În fiecare an este prima gură de oxigen, sunt turişti bine-veniţi, disciplinaţi, care nu ne creează probleme, aş putea spune că sunt legate chiar prietenii, sunt foarte mulţi turişti care se cazează de foarte mulţi ani în acelaşi loc. Desigur că există un profit, el nu poate fi cuantificat, dar profitul există” a declarat primarul oraşului Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu.

Membrii MISA se vor strânge la prima spirală de anul acesta, sâmbătă, începând cu ora 18.00, pe obişnuitul platou Coronini din Băile Herculane. Cei aproape 4000 de yoghini vor veni din România dar şi din afara graniţelor.

Într-un comunicat dat publicităţii pe site-ul televiziunii MISA se precizează că în perioada 25 aprilie – 6 mai 2013, va avea loc o nouă tabără spirituală yoghină de vacanţă, la Băile Herculane. Sunt aşteptate câteva mii de persoane, din toate colţurile lumii. Programul zilnic va include conferinţe, meditaţii, spirale dar şi spectacole şi concerte. Tema acestei tabere va fi: Taina dezvăluită a ipostazelor Dumnezeieşti şi a atributelor divine. Ca urmare, cele două meditaţii zilnice din program, susţinute telepatic de către mentorul şcolii de yoga MISA, Gregorian Bivolaru, vor avea subiecte ca: Atributul Dumnezeiesc al Perfecţiunii şi Infailibilităţii divine; Atributul Dumnezeiesc al Binelui Divin, Atributului Dumnezeiesc al Mulţumirii Divine. Anul acesta, pe perioada taberei, se va sărbători şi Paştele creştin ortodox. Cu această ocazie, programul va include şi meditaţii de comuniune cu Iisus, precum şi evocarea momentului Învierii. Nu vor lipsi bine cunoscutele spirale, şi nici rugăciunile colective pentru binele şi ajutorul întregii planete” se precizează în comunicat .

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top