miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

429 DE LITRI DE ALCOOL, TUTUN ŞI ŢIGARETE DE CONTRABANDĂ CONFISCATE DE POLIŢIŞTII DE FRONTIERĂ MEHEDINŢENI

În urma unor acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului cu produse accizabile, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu au confiscat 429 de litri de alcool, tutun şi ţigări de contrabandă din şase locaţii din municipiul Turnu Severin, folosite de contrabadişti ca depozite ilegale.

 alcool 1

Acţiunea operativă s-a desfăşurat în baza analizei de risc desfăşurate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni şi a mandatelor de percheziţie domiciliară, emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

În urma unor acţiuni de combatere a contrabandei şi evaziunii fiscale, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere aparţinând Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au obţinut date şi informaţii despre existenţa pe raza municipiului Turnu Severin a unor depozite clandestine de alcool având ca sursă de provenienţă Republica Serbia.

 „Astfel, în ziua de 17.06.2015, între orele 06.00 –19.00, în baza mandatelor de percheziţie emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin poliţiştii de frontieră severineni au descins într-un număr de şapte locaţii aparţinând lui B. Irina, L. Mariana, P. Elena, M. Gheorghiţa, L. Georgeta şi P. Costel cu vârste cuprinse între 25 şi 63 de ani, acestea fiind suspectate că se ocupă cu traficul de produse accizabile”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

La percheziţiile efectuate în locuinţele aparţinând acestora, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse în diferite locuri cantitatea de 429 de litri de alcool, 130 litri de bere, 2,2 kilograme de tutun şi 220 de pachete cu ţigări pentru care aceştia nu aveau documente de provenienţă a mărfii.

Alcoolul şi ţigările în valoare totală de 15.887 de lei au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limitele legal admise.

Pedeapsa pentru săvârşirea unui asemenea gen de fapte este închisoarea cuprinsă între 1 şi 4 ani.

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top