marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

49 DE MEHEDINŢENI SE LUPTĂ PENTRU CELE 200 DE LOCURI SCOASE DE CSM LA CONCURSUL DE INTRARE ÎN MAGISTRATURĂ

Consiliul Superior al Magistraturii organizează în Bucureşti un concurs de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (INM), fiind disponibile 200 de locuri şi un concurs pentru ocuparea a 70 de posturi de judecători la judecătorii.

judecata 1

Potrivit unui comunicat al CSM, concursul de admitere la INM are loc pentru ocuparea unui număr de 200 de locuri de auditori de justiţie (100 de locuri pentru judecători şi 100 de locuri pentru procurori), la examen înscriindu-se 3.874 de candidaţi.

Duminică s-a desfăşurat proba eliminatorie tip grilă de verificare a cunoştinţelor juridice din cadrul primei etape a concursului, la care au participat 3.733 de candidaţi. Din judeţul Mehedinţi s-au înscris pentru acest concurs 49 de candidaţi.

Proba a constat în rezolvarea a 100 de întrebări, câte 25 de întrebări pentru fiecare dintre materiile drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal. Lucrările se vor nota cu „admis sau „respins”, în funcţie de punctajul obţinut de candidat, şi vor fi declaraţi admişi candidaţii care au obţinut minimum 70 de puncte.

 Potrivit calendarului stabilit de Institutul National al Magistraturii, în data de 8 septembrie 2013, este programată a avea loc proba scrisă, tip grilă, de verificare a raţionamentului logic, la care vor lua parte doar candidaţii care au fost declaraţi admişi la testul grilă de verificare a cunoştinţelor juridice. Pentru a fi declaraţi admişi la această probă, candidaţii trebuie să răspundă corect la minimum 30 de întrebări din cele 100.

 Ultima probă din concurs, constă în susţinerea interviului şi este programată în perioada 1-9 octombrie 2013. La aceasta probă candidaţii vor trebui să elaboreze în scris o analiză cu privire la subiectul extras şi să îl susţină oral. Tot la proba interviului, candidaţii vor trebui să facă analiza orală a unei speţe cu elemente de etică specifice profesiei. Sunt declaraţi admişi la această probă candidaţii care au obţinut nota minima 7.

Nota obţinută la concurs va fi suma notelor obţinute în cele două etape, calculată cu o pondere de 75% nota de la prima etapă şi 25% nota de la proba interviului.

Rezultatele finale ale concursului de admitere în magistratură organizat în perioada 25 iunie 2013 – 11 octombrie 2012 se va încheia odată cu afişarea rezultatelor celor admişi pentru ocuparea celor 71 de posturi de judecător la judecătorii.

De asemenea, CSM organizează, prin intermediul INM, concursul de admitere în magistratură pentru ocuparea unui număr de 70 de posturi de judecător la judecătorii. Pentru acest concurs s-au înscris 1.258 de candidaţi. Duminică, s-a desfăşurat proba eliminatorie tip grilă de verificare a cunoştinţelor juridice din cadrul primei etape a concursului, la care au participat 1.144 de candidaţi. A doua probă din cadrul primei etape, constând în testul grilă de verificare a raţionamentului logic, va avea loc la data de 8 septembrie.

 Calendarul probelor de admitere în magistratură:

25 august: test grila eliminatoriu de verificare a cunoştintelor juridice la materiile drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal.

8 septembrie: test de verificare a raţionamentului logic

1-9 octombrie: interviu

11 octombrie: afişarea rezultatelor finale

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top