marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

A DOUA ZI DE PELERINAJ LA MOASTELE SF. NIFON: IERARHI SI ARHIEREI AI BOR, LA HRAMUL CATEDRALEI EPISCOPALE DIN DROBETA TURNU SEVERIN

Slujba prilejuită de hramul Catedralei Episcopale “Învierea Domnului” și “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” este oficiată la această oră, de către un sobor de arhierei, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ceremonia desfășurându-se în interiorul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

Din soborul de arhierei, la Drobeta Turnu Severin au ajuns joi: ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, PS Sebastian ,Episcopul Slatinei și Romanaților, PS Macarie, Episcopul Europei de Nord și PS Emilian, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.
Astăzi se împlinesc 10 ani de întronizarea PS Nicodim ca Episcop al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Racla cu Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh Nifon, adusă miercuri de la Craiova, rămâne spre venerare și închinare până joi, în jurul orelor 16.00, când delegația Mitropoliei Olteniei o va duce înapoi la Mitropolia Olteniei. Sute de credincioși din Drobeta Turnu Severin au mers încă de miercuri să sărute moaștele Sfântului Nifon, Patriarhul Constantinopolului, la Catedrala Episcopală din municipiu, profitând de ocazie pentru a vizita și Catedrala.

moaste 3

moaste 2

moaste nifon 1

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top