miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

A fost lansat portalul jurnalromanesc.ro

Un nou site dedicat românilor de pretutindeni a fost lansat pe data de 31 octombrie 2013. jurnalromanesc.ro îşi propune să devină o punte de legătură între românii de pe tot globul, dar în special între cei aflaţi în comunităţile istorice din jurul României. Noul portal a fost înfiinţat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe prin Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

jurnal romanesc 1

Alături de ziarul Jurnal Românesc, aflat deja la cel de-al treilea număr, a fost lansat şi portalui www.jurnalromanesc.ro. Portalul conţine ca secţiuni Serbia, Republica Moldova, Ucraina, Diaspora, Evenimente, Editorial şi Interviu. De asemenea, se mai poate găsi pe jurnalromanesc.ro şi o secţiune dedicată evenimentelor locale din judeţul natal al noii publicaţii, intitulată JURNAL MH. Portalul a fost realizat de către ASOCIAŢIA FORUMM PENTRU CULTURĂ ŞI IDENTITATE, cu sprijinul şi finanţarea MINISTERULUI AFACERILOR EXTERNE, prin DEPARTAMENTUL POLITICI PENTRU RELAŢIA CU ROMÂNII DE PRETUTINDENI.

Jurnalromanesc.ro s-a născut din această nestăvilită dorinţă de dezvoltare a mass-media în Timoc, iar dacă astăzi putem lansa o platformă on-line cu acelaşi nume, victoria este una puternic sprijinită de Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP), de unde am câştigat un proiect. Este începutul unui proiect de anvergură ce va avea misiunea de a dezvolta o structură media puternică în această comunitate şi a creiona un viitor luminos pentru media. Vom încerca să găsim, în timp, tineri care să vină în România pentru a studia jurnalismul şi care să lucreze la ziare de limba română în această zonă. O altă perspectivă se va deschide pentru mass-media de limba română din această necăjită comunitate românească, iar aportul DPRRP şi al MAE este definitoriu, la fel cum definitorii sunt şi abordările corecte ale problemei românilor de pretutindeni pe care le-au demonstrat ministrul delegat pentru românii de pretutindeni – Cristian David şi şeful DPRRP – secretarul de stat Stejărel Olaru”, a precizat coordonatorul proiectului, Romeo Crîşmaru, preşedintele Asociaţiei Forumm pentru Cultură şi Identitate.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top