luni , 18 ianuarie 2021
NEWS ALERT

A ÎNCEPUT EXAMENUL DE CAPACITATE. PROFESOR LIMBA ROMÂNĂ: “SUBIECTELE NU AU FOST FOARTE UŞOARE, AU FOST CU UN GRAD DE DIFICULTATE DESTUL DE SPORIT”

Evaluarea Naţională 2014 a început luni, cu proba la română, prin care au trecute peste 160.000 de elevi de clasa a VIII-a, aceasta fiind estimarea de anul acesta, urmând ca Ministerul Educaţiei să publice cifrele oficiale zilele acestea.

DSCF7793

Peste 2200 din judeţul Mehedinţi au susţinut acest examen în săli supravegheate video. Lucrările lor vor fi corectate în două centre de evaluare, unul la Liceul de Artă I. Şt. Paulian şi celălalt la şcoala Teodor Costescu din Drobeta Turnu Severin.

Pentru elevii Colegiului Naţional „Gheorghe Ţiţeica”, un liceu de top al judeţului Mehedinţi, subiectele la limba română nu au ridicat probleme.

DSCF7805

DSCF7806

Emoţii mai mari au fost în rândul părinţilor şi al dascălilor care i-au aşteptat cu inima strânsă pe candidaţi în faţa liceului.

DSCF7801

„Au fost subiecte accesibile, cred că voi lua nota 10”, a spus Bogdan, când a ieşit din examen.  „Subiectele au fost uşoare, sperăm să fie la fel de uşor şi la matematică. Cred că voi lua o notă peste 9”, a spus Ana Maria Roxana Drăghici. „Subiectele au fost foarte uşoare, a fost mai uşor decât la simulări. Pentru matematică am puţine emoţii”, a spus Iasmina Blându, o altă elevă a Colegiului Naţional „Gheorghe Ţiţeica”.  „Am avut subiecte destul de uşoare, abordabile. Eu cred că m-am descurcat bine, subiectele au fost la aceeaşi intensitate ca la simulări” a spus şi Denis Adrian Ştioiu.

DSCF7810Şeful catedrei de limba română din cadrul Colegiului Naţional „Gheorghe Ţiţeica”, Graţiela Chiriş, este de părere că subiectele de la examenul de capacitate de anul acesta au avut un grad de dificultate destul de sporit: „Subiectele nu au fost foarte uşoare, au fost cu un grad de dificultate destul de sporit, sper că elevii s-au descurcat, cei care au învăţat au ştiut să răspundă şi le urăm succes în continuare şi să fie foarte atenţi. Compunerile şi argumentările, mesajul şi opinia despre titlu cred că le-au pus dificultăţi şi întâlnirea cu scriitorul contemporan”.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Mehedinţi, din 2204 candidaţi înscrişi la acest examen, 42 au absentat astăzi la proba de limba română.

Din 2014, media de la aceste teste naţionale va reprezenta 75% din media de admitere la liceu, iar 25% vor conta mediile din gimnaziu, faţă de 50%, anul trecut, de altfel singura noutate faţă de Capacitatea din 2013, ne-au declarat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Calendar Evaluare Naţională 2014

• 23 iunie – Limba Română
• 24 iunie – Limba maternă
• 25 iunie – Matematică
• 27 iunie – afişarea rezultatelor parţiale
• 1 iulie – afişarea rezultatelor finale

La examenele de simulare din martie 2014, s-au înscris aproape 188.000 de elevi şi s-au prezentat la probe aproape 178.000, însă rezultatele au fost foarte slabe, mai proaste decât anul trecut. Aproape 70% din ei nu au reuşit să ia nota 5 la matematică, conform datelor de la Ministerul Educaţiei.

 

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top