miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

A ÎNCEPUT SACRIFICAREA MIEILOR DE PAŞTE ÎN TÂRGUL VETERANI. AFLĂ AICI CÂT COSTĂ MIELUL!

Târgul Veterani din Drobeta Turnu Severin s-a deschis luni dimineaţa pentru sacrificarea mieilor de Paşte.  Zeci de fermieri s-au îmbulzit la deschiderea pieţei pentru a prinde cele mai bune locuri de pe platoul din Veterani, în speranţa că vânzările le vor acoperi investiţiile din iarnă şi vor avea şi profit. După ce poliţiştii locali au calmat spiritele, ciobanii au adus şi primele animale. Mieii se vând cu 20 de lei kilogramul, dar cel mai probabil pe măsură ce se apropie Învierea Domnului, ciobanii vor lăsa la preţ, aşa cum se întâmplă în fiecare an.

Mieii la Targul Veterani (4)

Aproximativ 50 de ciobani au aşteaptat în faţa Târgului Veterani din Drobeta Turnu Severin, luni dimineaţa, pentru a ocupa un loc în faţă, pe platoul special amenajat în vederea sacrificării mieilor de Paşte. Imediat ce s-au instalat au adus şi animalele şi a început sacrificarea. Nici cumpărătorii nu au întârziat. Primul client a fost o familie care a venit din judeţ pentru cumpărăturile de Paşte şi chiar dacă mai este o săptămână, oamenii s-au gândit să nu mai facă un drum la Drobeta Turnu Severin. Cei doi soţi au dat 265 lei pentru un mile de 13,5 kilograme.

Putătorul de cuvânt al Direaţiei Sanitar Veteriare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Adriana Ganea, a declarat, că la faţa locului, mai multe echipe DSV au evaluat spaţiul autorizat provizoriu pentru sacrificarea mieilor. Inspectorii au verificat spaţiile de depozitare a animalelor, cum se va face asomarea, dacă există apă curentă şi dacă sunt îndeplinite condiţiile de igienă. Pe parcursul săptămânii premergătoare sărbătorilor pascale, câte doi medici sanitar-veterinari vor asigura permanenţa în Târgul Veterani, pentru a se asigura că mieii sunt sacrificaţi în condiţii de siguranţă.

Târgul Veterani va fi deschis între orele 6-17.  Târgul Veterani din Drobeta Turnu Severin şi abatorul din comuna Broşteni sunt singurele locaţii autorizate pentru sacrificarea mieilor de Paşte. Deşi anii trecuţi au fost amenajate spaţii speciale în preajma sărbărorii pascale şi la Vânju Mare, Strehaia, Orşova şi Baia de Aramă, anul acesta, deşi s-au depus solicitări, locaţiile respective nu au îndeplinit condiţiile de igienă pentru autorizarea provizorie. Târgul Veterani a fost autorizat pentru sacrificarea mieilor de Paşte la intervenţia Asociaţiei Producătorilor Agricoli din Mehedinţi şi a Primăriei Drobeta Turnu Severin.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top