miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

ABSOLVENŢII DE LICEU, AŞTEPTAŢI SĂ SE ÎNREGISTREZE LA AJOFM MEHEDINŢI

Absolvenţii diferitelor instituţii de învăţământ, promoţia 2013, trebuie să se înscrie în baza de date a AJOFM Mehedinţi pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj.

absolventi

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ promoţia 2013 au la dispoziţie 60 de zile de la data absolvirii studiilor pentru a se înregistra în baza de date a AJOFM Mehedinţi ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se inţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una din instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

“Legea nr 76 / 2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată, prevede ca în termen de 60 de zile de la data absolvirii studiilor, absolvenţii diferitelor forme de învăţământ  (preuniversitar sau universitar) promoţia 2013, au obligaţia, într-o primă etapă, de a se prezenta la sediul AJOFM Mehedinţi pentru a fi luaţi în evidenţă ca şomeri neindemnizaţi ( persoane aflate în căutarea unui loc de muncă )”, precizează Sorin Marinescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Mehedinţi.

Dacă termenul de 60 de zile menţionat anterior nu este respectat, prin neprezentare sau prezentare după acest termen pentru a fi inregistraţi ca şomeri neindemnizaţi, absolvenţii instituţiilor de învăţământ pierd dreptul de a mai primi ulterior indemnizaţia de şomaj.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top