joi , 2 decembrie 2021
NEWS ALERT

ACŢIUNI PERMANENTE ÎN ZONA UNITĂŢILOR ŞCOLARE

Cazul elevului de la Liceul “Decebal” din Drobeta Turnu Severin, lovit de un alt tânăr în apropierea unităţii de învăţământ a pus pe jar autorităţile. Poliţia municipiului spune că va organiza în fiecare zi acţiuni de prevenire pentru prevenirea faptelor antisociale.

politie elevi 1

Poliţiştii Biroului de Investigații Criminale, Biroului Ordine Publică, Compartimentul Proximitate și Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin au desfășurat astăzi  o acțiune în zona adiacentă Colegiului Tehnic ,,Decebal” din municipiu, pentru prevenirea absenteismului școlar și a delicvenței juvenile.

“Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au organizat o acţiune în zona centrală a municipiului pentru descurajarea tinerilor care au în intenţie comiterea de fapte antisociale pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin. S-a insistat pe zona centrală întrucât în urmă cu câteva zile a avut loc un eveniment nefericit, mai precis o lovire asupra unui minor în zona Liceului Decebal, motiv pentru care vom continua activităţile zilnic pe linia prevenirii de fapte antisociale”, a precizat subcomisarul Decebal Drăghiea de la Biroul Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Drobeta Turnu Severin.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 91 persoane, au fost conduși la ore 10 elevi, au fost consiliați 6 elevi, a fost verificată o unitate școlară și au fost controlate 18 autovehicule. Totodată, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.260 lei și au fost atenționate 25 de persoane.

“Deoarece siguranţa elevilor reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi astfel de acțiuni vor continua în zonele adiacente unitățiilor de învățământ, dar și în locurile și mediile frecventate de elevi. Zilnic polițiștii vor fi prezenţi în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor dar şi per traseele de deplasare al acestora”, a declarat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor fi pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru a asigura fluenţa şi siguranţa traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

La începutul acestei săptămâni, un adolescent de 16 ani, elev la Liceul Decebal din Drobeta Turnu Severin a ajuns la spital, după ce a a fost agresat de un alt tânăr, în vârstă de 15 ani, în faţa unui fast food, în timp ce îşi cumpăra de mâncare.

Corina Macavei

loading...


Un Comentariu

 1. Un parinte ingrijorat

  In zona Sc. gen. de la intersectia Kiseleff cu Decebal , unde invata DOAR copii din
  clasele I-a si a II-a , NU SE VEDE NICI-O URMA( citeste uniforma) de jandarm sau
  politist de proximitate nici la ora 8,00 , nici la ora 12,00 si nici in restul timpului ..
  Copiii mai mari se mai pot apara , CEI MICI CE FAC d-lor responsabili cu
  asa-zisa supravehere a …zonelor respective ?!Mai verificati …terenul d-lor inainte
  de a spune …vorbe !

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top