miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

ACUZAŢII GRAVE LA ADRESA POLIŢIŞTILOR DE LA IZVORUL BÂRZII

Un bărbat din satul Schinteieşti aparţinător comunei mehedinţene Izvorul Bârzii susţine că a fost bătut marţi noapte de poliţiştii din comună chiar în sediul Postului de Poliţie. Poliţiştii de aici nu sunt la primul scandal de acest gen, şi în luna martie a.c., alţi doi bărbaţi susţinând că au fost bătuţi de aceştia.

batut 1

Toată povestea pleacă de la un accident de circulaţie care s-a petrecut pe strada sa. Virgil Grecu, din Schinteieşti, povesteşte că marţi seara, în jurul orei 11,00, a avut loc un accident de circulaţie pe strada sa. Un autoturism marca BMW intrase într-un stâlp. Cum zgomotul a fost foarte puternic, a ieşit în stradă să vadă ce s-a întâmplat, la fel au făcut şi vecinii săi. Bărbatul spune că a ieşit un ditamai tărăboiul între autorul accidentului pe de o parte şi vecinii de pe stradă de cealaltă parte. „Aseară, în jur de 11,00, eram toţi acasă şi am auzit o bubuitură, intrase unul cu maşina într-un stâlp, îl făcuse praf. Am ieşit toţi vecinii, sau luat la înjurături, vecinii strigau că omoară copiii, nu se mai ştia care pe care se înjura. Vorbeam cu unchiul ăstuia cu maşina şi atunci în momentul acela m-a lovit nepotu-su, şoferul cu maşina care dete în stâlp. La câtva timp veni şi poliţia. Adevărul e că ne înjuram toţi pe acolo şi eu dădusem să intru pe poartă. Mă traseră de pe poartă şi mă băgară în maşină, mă duseră la post şi acolo mă omorâră ca pe câine”, spune Virgil Grecu.

batut 2„Mă loveau pe la spate şi mă omorau”

Bărbatul mai spune că a fost bătut doar pentru „vina” că a fost martor ocular la accidentul de circulaţie şi că poliţiştii i-au cerut să spună că nu a văzut nimic. „Mă luară cu maşina, mă bagară în post şi mă bătură ore întregi. Trecea unul mă lovea, trecea altul mă lovea, unul după altul, cu pumnii şi cu picioarele pe hol acolo jos. Şi către dimineaţă mă duseră la psihiatrie şi pe urmă veni eu la spital că nu mai rezistai de durere. Mă ridică în sus ca pe Isus Cristos că să nu spun şi eu zbieram că spun, că văzui tot. Mi-au spus să-i las în pace că nu-i treaba mea, e treaba lor, să tac din gură. <<Văzuşi ceva?>>. << Da>>.<< Nu văzuşi mă nimic!>>. Şi mă loveau pe la spate şi mă omorau ca să spun că nu văzui nimic. Iar eu le spuneam că am văzut tot şi că am filmat şi cu telefonul. Unul din poliţiştii care m-a bătut mirosea a alcool, ieşea ca dracul din el, ca din cazan”, povesteşte bărbatul.

Omul este hotărât să meargă până în pânzele albe pentru ca poliţiştii care l-au bătut să fie sancţionaţi, dar recunoaşte că se teme îngrozitor de ei după cele petrecute: „Mi-e frică că mă omoară, că ştiu să bată”. Că a fost bătut sau nu de poliţişti urmează ca organele de anchetă să stabilească cele petrecute, cert este că pe corpul bărbatului se observau miercuri dimineaţă o serie de echimoze în mai multe zone (cap, coaste, picioare), iar de la cătuşe avea urme vizibile la încheieturile mâinilor.

batut 3

Anchetă internă

Purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Nicolae Lohon, spune că la nivelul inspectoratului de poliţie s-a declanşat o anchetă internă pentru a se verifica dacă cele declarate de Virgil Grecu sunt adevărate. Poliţiştii de la Postul de Poliţie din Izvorul Bârzii au mai fost protagoniştii unui alt scandal, petrecut în data de 13 martie a.c. Doi bărbaţi din Dolj reclamau că au avut parte de un tratament pur miliţienesc din partea lucrătorilor Postului de Poliţie Izvorul Bârzii din judeţul Mehedinţi. Cei doi au spus că au fost bătuţi cu pumnii şi picioarele atunci când au refuzat să declare ceea ce li se dicta de către poliţişti. Cei doi doljeni erau cercetaţi de Poliţia din Izvorul Bîrzii pentru comiterea unor furturi de acumulatori. Când au fost chemaţi la secţia de poliţie pentru a li se comunica nişte informaţi au avut parte de o bătaie soră cu moartea, susţineau ei.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top