duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ADRIAN DUICU, ŞTEFAN PONEA ŞI CONSTANTIN POPESCU AFLĂ MIERCURI DACĂ RĂMÂN ÎN AREST

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a publicat pe portal, lista dosarelor aflate pe rolul instanţei, completul de judecată urmând să ia o decizie în dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, al fostului şef al IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea şi al preşedintelui PSD Orşova, Constantin Popescu miercuri. la ora 9.00.

Cei trei au contestat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decizia de arestare preventivă în dosarul de corupţie 2299/2/2014, luată de Curtea de Apel Bucureşti, vineri, 4 aprilie.

stefan poneaProcurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit anchetatorilor, Adrian Duicu l-a atras în caracatiţa infracţională şi pe şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Ştefan Ponea.

Potrivit ordonanţei de efectuare a urmăririi penale, în perioada martie-iunie 2013, preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, ar fi afirmat, într-o discuţie cu şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, că are influenţă asupra unor membri ai Guvernului, unor funcţionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi a şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe de o parte, precum şi asupra unor consilieri locali din CL Orşova, pe de altă parte.

Duicu i-ar fi promis lui Ponea că îşi va folosi această influenţă pentru a-i determina pe membrii Guvernului, funcţionarii publici din conducerea MAI şi pe şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, să îl menţină temporar pe Ponea în funcţia de inspector şef al IPJ Mehedinţi, iar la o dată ulterioară să îl numească director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliţiei Române, precum şi să numească o persoană din familia acestuia într-o funcţie de conducere în cadrul Ministerului Public.

(O.M.)

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top