joi , 4 martie 2021
NEWS ALERT

AFACEREA „DRAGON SEVERIN”, DUPĂ MODELUL CELOR DE LA STREHAIA

Magazinul „Dragon Severin” din Drobeta Turnu Severin s-a închis vineri dimineaţa, în urma unui control efectuat de inspectorii antifraudă, la mai puţin de o lună de la deschidere.

antifraudaInspectorii Antifraudă din Târgu Jiu au efectuat în cursul nopţii de joi spre vineri un control la „Dragon Severin”, situat pe Bulevardul Nicolae Iorga din Drobeta Turnu Severin, unde au descoperit marfă fără acte de provenienţă constând în articole de imbracaminte si incaltaminte, electrice si electronice în valoare de 3,4 milioane lei, aceasta fiind confiscată.

Potrivit unui comunicat remis vineri de Direcţia Naţională Antifraudă, inspectorii au constatat că documentele prezentate la control erau fictive şi întocmite pentru a disimula o aparenţă legitimă a provenienţei mărfurilor.  Facturile fictive prezentate drept acte de provenienţă sunt întocmite de către firme patronate de cetăţeni bulgari şi irakieni, care nu funcţionează la sediul social declarat.

„Pentru lipsa actelor de provenienţă a fost dispusă sancţionarea cu amendă în valoare de 20.000 lei şi, suplimentar, confiscarea sumei de 142.017 lei în numerar şi a altor bunuri în valoare de cca 300.000 lei, respectiv obiecte de inventar, mobilier comercial, 120 camere video, monitoare etc, iar spaţiul comercial a fost sigilat.”, se mai arată în comunicatul Direcţiei Antifraudă.

Acţiunea a fost derulată de inspectorii Direcţiei Antifraudă Târgu Jiu, sub coordonarea direcţă a şefului Direcţiei, Paul Voicu.

Şi inspectorii de muncă au efectuat un control înainte de inaugurarea magazinului, constatând că 10 persoane lucrau la pregătirile pentru deschidere fără să aibă documente legale. Dosarul deschis pentru munca la negru a fost înaintat Parchetului.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top