miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

AFLĂ AICI CINE A CONTESTAT ÎN INSTANŢĂ INSOLVENŢA RAAN!

Două societăţi din Drobeta Turnu Severin, care au de recuperat creanţe de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) au atacat în instanţă decizia de intrare în insolvenţă a companiei invocând aspecte de neconstituţionalitate, dosarul urmând să fie trimis de Tribunalul Mehedinţi la Curtea Consituţională.

raanPurătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinţi, judecătorul Cosmin Sima a declarat marţi că doi creditori ai RAAN au depus în instanţă o contestaţie împotriva RAAN, judecătorii Secţiei Civile luând decizia ca dosarul să fie trimis la Curtea Constituţională.

În soluţia Tribunalului Mehedinţi se arată că „În conformitate cu art29, alin.1 din L47/1992, constată că excepţia de neconstituţionalitate vizează OUG 85/2013 privind declanşarea procedurii insolvenţei RAAN Dr. Tr. Severin şi că are legătură cu soluţionarea dosarului nr. 9089/101/2013 în care a fost deschisă procedura insolvenţei împotriva acestei debitoare, prin încheierea din camera de consiliu din 18.09.2013. Potrivit art. 29 al. 4 din L.47/1992 sesizează Curtea Constituţională cu soluţionarea excepţiei ridicate.”

Cele două societăţi comerciale care au atacat în instanţă decizia de intrare în insolvenţă a RAAN sunt SC CRESCO SRL Drobeta Turnu Severin, specializată în comerţ cu amănuntul al calculatoarelor şi SC EMIPROD SRL Drobeta Turnu Severin, specializată în construcţii.

Conform tabelului plăţilor către creditori pecare RAAN le are de achitat, SC CRESCO SRL are de recuperate suma de 1,408,428.03 de la compania aflată în insolvenţă, în timp ce SC EMIPROD SRL are de recuperat 23,064.00 lei.

După ce judecătorul din cadrul Tribunalului Mehedinţi va face motivarea deciziei, dosarul va fi trimis la Curtea Constituţională.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top