miercuri , 27 octombrie 2021
NEWS ALERT

AFLĂ AICI UNDE TRĂIESC MEHEDINŢENII „AGRESAŢI” DE PSD

Vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Mihai Stănişoară, prezent vineri la o întâlnire cu membrii PNL din Izvoru Bârzii le-a explicat oamenilor cum comunitatea în care locuiesc a avut de suferit în cei doi ani, când la şefia Consiliului Judeţean Mehedinţi a fost social democratul Adrian Duicu, aflat în prezent în arest preventiv pentru fapte de corupţie.

pnl stanisoaraStănişoară a spus că PSD a agresat şi a terorizat comunitatea prin faptul că a acordat sume nesemnificative, deşi comuna este una dintre cele mai importante din judeţ.

stanisoara 1„Întotdeauna am venit şi am revenit cu mare plăcere, cu mare drag în Izvoru Bîrzii, oameni minunaţi, care practic sunt ca şi locuitori ai municipiului Drobeta Turnu Severin. Sigur, în ultima vreme cu mari probleme, o comună terorizată de conducerea Consiliului Judeţean, agresată în sensul neacordării de fonduri sau de ajutor, neacordării asistenţei pe care prin lege, Consiliul Judeţean este obligat să-l acorde comunelor care fac parte din judeţul respectiv. Dacă nu mă înşel, pentru investiţii, pentru acest an a primit extraordinara sumă de o sută de milioane lei vechi.”, a declarat deputatul liberal Mihai Stănişoară.

Mihai Stănişoară este coordonatorul campaniei electorale pe Regiunea Sud-Vest Oltenia.

Tuţu: PNL a făcut opoziţie cu Duicu

Pe de altă parte, consilierul judeţean, Ecaterina Tuţu a explicat în premieră, după arestarea baronului PSD, care a fost singurul criteriu după care Adrian Duicu aloca banii judeţului. Duicu a împărţit judeţul în PSD şi restul, deşi la vremea respectivă Partidul Naţional Liberal era la guvernare în Uniunea Social Liberală, iar funcţia de preşedinte al CJ Mehedinţi a obţinut-o cu sprijinul liberalilor.

tecaterina tutu„Noi nu am fost niciodată la Guvernare, în Mehedinţi. Noi am făcut opoziţie cu Duicu. Pentru faptul că domnul primar nu a îngenunchiat în faţa lui Duicu şi nu a trecut la PSD a fost cred, comuna care a primit cei mai puţini bani. Nici Godeanu, cu 500 de locuitori, nu a primit atât de puţini bani precum Izvoru Bîrzii. Noi am încercat şi am avut o colaborare bună cu domnul primar. Nu se putea discuta cu domnul Duicu sub nicio formă:”Ori vine la PSD, ori nu primeşte nimic!”., a declarat Ecaterina Tuţu.

Consilierul judeţean le-a explicat simpatizanţilor liberali din Izvoru Bîrzii  că Duicu a „omorât” comunele Izvoru Bîrzii şi Tâmna pentru simplul motiv că primarii de aici nu au ales partidul său.

„Să nu ne ascundem după cireş! Şi în vremea PD-ului au fost primari PNL care ar fi vrut mai mult, dar ceea ce s-a întâmplat acum cu PSD-ul, niciodată dl. Bălu şi PD-ul nu ne-a omorât cum ne-a omorât domnul Duicu cu Izvoru Bârzii şi Tâmna. Spuneţi oamenilor adevărul. Cu siguranţă lucrurile se vor schimba în Consiliul Judeţean, cu siguranţă că dl. Aladin nu va mai avea tupeul şi curajul d-lui Duicu.”, a mai spus Ecaterina Tuţu în faţa celor prezenţi.

Izvoru Bîrzii a primit 20 000 lei în doi ani de la CJ

Primarul Horia Balica este cel care a simţit pe propria piele răzbunarea baronului pe o comunitate întreagă. Este însă unul dintre puţinii care a dus războiul până la capăt cu Adrian Duicu şi face investiţii în comună cu banii de la buget, pe care a făcut eforturi să îi strângă având în vedere că pe vremea baronului PSD şi economia judeţului a fost strangulată. Unităţile economice care se află pe raza comunei fie au intrat în insolvenţă, fie şi-au redus profitul.

„Norocul comunei a fost cu untiăţile care, după intervenţii şi discuţii purtate cu directorii am reuşit să îi convingem să plătească impozitele locale în termen. Deja acum trebuie să primim de la RAAN, rata restantă, rată cu care voi trece la câteva investiţii. Voi asfalta două uliţe, una în satul Halânga şi una în Izvoru Bîrzii şi vor prelungi asfaltul de la Baloteşti până în Izvoru Bîrzii, aproape până în mijlocul satului.”, a declarat Horia Balica.

Cu cei 20 000 lei în doi ani de la Consiliul Judeţean, comuna risca să intre în insolvenţă întrucât nu putea plăti nici salariile şi nici celelate cheltuieli curente.

pnl 1Vicepreşedintele PNL, Mihai Stănişoară, preşedintele PNL Mehedinţi, Virgil Popescu, preşedintele PNL Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan – candidat pe lista PNL la europarlamentare, dar şi consilierul judeţean Ecaterina Tuţu au mers vineri la Izvoru Bîrzii pentru a purta discuţii cu membrii PNL.

„Izvoru Bîrzii, pe lângă faptul că este o comună foarte mare este una dintre cele mai importante din punct de vedere economic şi social pentru judeţul Mehedinţi. Eu cel puţin, eu am convingerea că vom lua un scor foarte bun la alegerile europarlamentare, pentru că oamenii din Izvoru Bîrzii au văzut foarte bine că pe timpul guvernărilor de stânga au trăit prost, iar pe timpul guvernărilor de dreapta au trăit mult mai bine. Alegerile europarlamentare vor consfinţi un rezultat bun pentru PNL.”, a declarat Daniel Cîrjan.

La Izvoru Bîrzii, liberalii îşi propun să obţină peste 50% la europarlamentare.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top