miercuri , 27 octombrie 2021
NEWS ALERT

ALEGERI CONTESTATE ÎN DOUĂ LOCALITĂȚI DIN MEHEDINȚI

Doi contracandidați ai primarilor care au câștigat alegerile de duminică în comunele Eșelnița, respectiv Ponoarele acuză fraude electorale, motiv pentru care au contestat rezultatele, în acest moment așteptându-se o soluție din parte Biroului Electoral Central.

Potrivit informațiilor furnizate de conducerea Biroului Electoral Județean, la Ponoarele, candidatul PNL la Primărie, Gheorghescu Vasile a cerut renumărarea voturilor în secțiile 233, 234, 235, 236, considerând că rezultatul a fost viciat.

Aici, Iulian Cerbu, din pareta PSD a câștigat alegerile la doar câteva voturi diferență de Gheorghescu Vasile.

eselnita

Pe de altă parte, la Eșelnița, după votul de la alegerile locale, peste 150 de oameni s-au strâns în centrul satului şi au cerut reluarea scrutinului întrucât sunt convinşi că cel de duminică a fost fraudat. Diferenţa între candidatul susţinut de ei şi câştigător este de doar şase voturi, iar când s-au confruntat listele votanţilor cu sistemul electronic, s-a descoperit o diferenţă de 15 voturi.  Cum membrii secţiei de votare au refuzat să lămurească problema, s-au făcut plângeri la Biroul Electoral de Circumscripţie, la cel Judeţean şi chiar la Parchet.

Cel care s-a considerat nedreptățit este Marius Vîșca, din partea Blocului Uniunii Naționale, care potrivit numărătorii ar fi pierdut alegerile la șase voturi în favoarea edilului în funcție Ioan Ciuru.

Cei care s-au considerat nedreptățiți au făcut contestații la Biroul Electoral Județean, dar acestea au fost ulterior transmise la Biroul Electoral Central, competent cu soluționarea lor.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top