miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ALEGERI LA ORGANIZAŢIA PNL TURNU SEVERIN

Competiţie acerbă pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Drobeta Turnu Severin. Alegerile sunt programate pentru sâmbătă, începând cu ora 10,00 la Casa Tineretului din municipiu. Cei doi candidaţi sunt Daniel Cârjan, cel care a ocupat până acum această funcţie şi fostul senator liberal Ion Sîrbulescu, actualmente director al CN Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA- Sucursala Drobeta Turnu Severin.

carjan

Cele mai mari şanse pare să le aibă Daniel Cârjan având în vedere că are susţinerea conducerii centrale a partidului, a lui Marcel Vela – vicepreşedinte executiv al PNL (cel care se ocupă de organizaţia judeţeană PNL Mehedinţi după ce fostul preşedinte a fost destituit în toamna anului trecut), a peste 80 la sută din echipa judeţeană a partidului. Dincolo de competiţia firească între doi candidaţi, lupta pentru şefia organizaţiei se lasă însă şi cu metode mai puţin ortodoxe.

Presiuni politice

Liberalul Virgil Popescu, vicepreşedintele Autorităţii pentru Restituirea Proprietăţilor, cel care îl susţine pe Daniel Cârjan, spune că asupra membrilor de partid se fac presiuni pentru a nu participa la vot.  „Eu cred că lucrurile se vor pune la punct şi în momentele acestea PNL trebuie să dea dovadă de tărie de caracter şi să fie alături de el, nu să avem tot felul de biserici şi bisericuţe şi tot felul de presiuni în interiorul PNL în ultimele zil , presiuni făcute asupra membrilor de partid să nu vină la vot, să nu voteze, să stea acasă.Toate acestea fiindcă le este frică că iau bătaie, asta este. Deci vor lua o bătaie la alegerile de sâmbătă de nu se vor vedea şi le este frică”, a spus Virgil Popescu. Acesta a mai spus că a hotărât să-l susţină pe Cârjan pentru această funcţie având în vedere că este „un liberal autentic”: „M-am hotărât de mult timp să-l sprijin pentru că în PNL avem nevoie de oameni tineri şi de oameni de caracter. Am văzut o lansare trecută cu doi liberali <<autentici>>, unul care a trecut de la PNL la PLD la PDL la PSD şi acum s-a întors la PSD şi este un liberal <<autentic>>, un tânăr pensionar şi celălalt, un alt liberal <<autentic>> care a uitat că vreo 2-3 ani a fost vicepreşedinte în PD. Şi totuşi trebuie să punem lucrurile la punct Dan este un liberal autentic şi este un om de mare caracter. Tot Partidul Naţional Liberal ar trebui să facă scut în jurul lui pentru că el în momentul de faţă a fost cel mai lovit chiar de aliaţii noştri, ceea ce nu este corect.”.

„PNL trece printr-o perioadă grea”

Dan Săceanu şi Sevastian Bâzoi, alţi doi liberali care merg pe mâna lui Daniel Cârjan mărturisesc că situaţia actuală din interiorul Partidului Naţional Liberal Mehedinţi nu este tocmai bună.  „Trebuie să fim realişti şi să recunoaştem că în aceste momente PNL – filiala Mehedinţi trece printr-o perioadă grea. Suntem într-o perioadă când în ultimii ani au mai avut câteva lupte interne în partid, s-au încheiat şi lucrurile sunt un pic scoase de pe făgaşul normal din toamna anului trecut de când fosta conducere a PNL a fost destituită şi noi avem o conducere interimară. PNL are nevoie în acest moment de unitate, are nevoie ca toţi să formăm o echipă mare, o echipă puternică pentru că adversarii nu sunt în mijlocul nostru, sunt în afara partidului. Adversarii sunt aceia care îşi doresc să facă cât mai mult rău PNL la Mehedinţi”, spune Dan Săceanu. „Situaţia din partid este rea. Noi ştim care sunt  de vină, dar după mine cea mai mare vină este aceea că am lăsaţi să fim încălecaţi, li s-a permis altora să ne încalce”, spune Sevastian Bâzoi, fost prefect al judeţului Mehedinţi.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top