miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

AMENZI DE 64 000 LEI, LUNI, PENTRU TRANSPORTATORI ÎN MEHEDINŢI

Organizaţia Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL) desfăşoară în perioada 22-28 iulie acţiunea TRUCK & BUS, de prevenire a neregulilor pe drumurile publice, în rândul transportatorilor de persoane şi marfă.

polPoliţiştii vizează combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată de 7,5 tone şi transportului public de persoane. Oamenii legii opresc transportatorii, în trafic pe drumurile din judeţul Mehedinţi verificând foile de parcurs, valabilitatea licenţelor de transport, condiţiile de transport, respectarea traseelor şi graficelor de circulaţie. În săptămâna 22-28 iulie 2013 se verifică de asemenea starea tehnică a vehiculelor, inspecţiile tehnice şi celelalte reguli care reglementează circulaţia pe drumurile publice.

Potrivit inspectorului Claudiu Bebec din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Mehedinţi, neregulile nu sunt puţine în rândul transportatorilor care circulă pe drumurile din judeţ.

„În perioada 22 – 28 iulie 2013 Serviciul Rutier va acţiona pe toate drumurile naţionale din Mehedinţi în acţiuni ce vor viza verificarea calităţii transportului rutier de marfă şi persoane. Acţiunea se desfăşoară şi la nivel naţional. După cum aţi văzut au fost identificate în trafic o serie de nereguli privind timpii de odihnă şi de conducere ai conducătorilor auto, respectiv transport de marfă şi persoane cu o capacitate de peste 14 locuri.  În toate cazurile conducătorii auto au fost sancţionaţi cu amendă 8 000 lei.”, a declarat inspector Claudiu Bebec.

TAHOGRAFUL  A GOLIT BUZUNARELE TRANSPORTATORILOR

Unul dintre echipajele care au desfăşurat luni acţiunea TRUCK&BUS în Mehedinţi a oprit transportatorii care circulau pe DN6, la intrarea în Drobeta Turnu Severin dinspre Şimian. În scurt timp primul şofer oprit a primit o amendă de 8 000 de lei întrucât nu a respectat timpii de conducere şi odihnă şi a prezentat diagrame pentru alte zile şi nu pentru ziua de astăzi.

bebec„Diagramele trebuie schimbate pe fiecare zi. Nu am schimbat-o pentru că nu ne-a dat de la firmă.”, a declarat şoferul după ce a văzut că a primit amenda de 8 000 lei.

De legalitatea documentelor transportatorilor ar trebui să se ocupe un coordonator în cadrul fiecărei societăţi de transport. Tot el ar trebui să îi instruiască pe conducătorii auto.

La doar câteva minute, a fost oprit un alt şofer al unui autovehicul care transporta 23 de tone de grâu de la Gârla Mare către Portul Drobeta Turnu Severin. Acesta a primit o amendă de 8 000 lei.

„De la Gârla Mare şi trebuie să ajung în Port.  M-am grăbit să ajung şi eu la ţară pentru că sunt de la ţară, am întârziat o jumătate de oră. Ştiam de amendă, dar trebuia să ajung şi eu la ţară.”, a declarat bărbatul.

În cele cîteva ore în care au fost verificaţi transportatorii, poliţiştii din Mehedinţi au dat amenzi în valoare de 64 000 de lei. Au fost verificate 14 autovehicule, 12 dintre transportatori primind amendă pentru nerespectarea timpilor de conducere şi odihnă. De asemenea un şofer a rămas fără permisul de conucere.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top