miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ANCHETA DSV MEHEDINŢI: PORCII MORŢI DE LA GOGOŞU NU PROVIN DE LA FERME DIN MEHEDINŢI

Ancheta desfăşurată de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi în cazul celor 11 cadavre ale unor porci, descoperite în fosta staţie de sortare de la Gogoşu a arătat că animalele nu provin de la o fermă din Mehedinţi, acestea fiind ridicate din hală pentru a fi distruse.

porci

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Mehedinţi, Adriana Ganea a declarat joi, că la locul unde au fost descoperite cadavrele au mers medici veterinari, poliţişti şi reprezentanţi ai DSVSA Mehedinţi, dar şi reprezentaţi ai Primăriei Gogoşu derulând o anchetă.

“Au indentificat existenta a 11 cadavre porci gasiti in canalul betonat din incinta fostei statii de betoane din localitatea Ostrovu Mare ,Colonia PF2. Cadavrele erau relativ proaspete ,aveau o greutate  individuala cuprinsa intre 30-50 kg ,cu codotomie si urechi perforate (perforatia  asemanatoare cu cele produse de pinul  de la crotalie).Au fost preluate doua cadavre  si au fost examinate la data de 15.01.2014,la LSVSA Mehedinti ,constatandu-se la necropsie leziuni congestive in pulmon si ficat, leziuni decubitale si se efectueaza in continuare  examen bacteriologic si virusologic.”, se arată într-un comunicat de presă remis joi de DSVSA Mehedinţi.

Tototdată, pe parcursul anchetei s-au verificat si exploatatiile comerciale din zona respectiva –S.C. STEGRAL SRL  si S.C FERMA MADALICIA SRL,constatandu-se ca cele 11 cadavre nu sunt din fermele respective. Reprezentanţii DSVSA Mehedinţi mai arată în comunicatul de presă că animalele ar putea proveni din alte ferme din afara judetului, acestea fiind aduse de diverse persoane neindentificate.

Cadavrele au fost ridicate din clădirea dezafectată a fostei staţii de sortare de o firma specilizată în distrugerea lor, cu care Primaria Gogosu are contract.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top