vineri , 22 ianuarie 2021
NEWS ALERT

ANCHETĂ DUPĂ ALERTA CU BOMBĂ DE LA DROBETA TURNU SEVERIN

Autorităţile au deschis o anchetă după alerta cu bombă de joi după-amiază din Drobeta Turnu Severin, existând suspiciunea că materialul conţinut de dispozitivul suspect este unul care ar fi „ras” blocul în care a fost găsit dacă ar fi explodat, deşi iniţial IPJ Mehedinţi a susţinut că acesta conţine produse pentru fabricarea artificiilor.

Bomba artizanală a fost ridicată în condiţii de siguranţă, joi după-amiază, din blocul în care a fost găsită de către un instalator.

alerta 3Specialiştii din cadrul Serviciului Român de Informaţii din Craiova au ajuns la Drobeta Turnu Severin pentru orperaţiunea de ridicare a dispozitivului suspect, pentru ca mai apoi, pentru detonarea sa, a ajuns chiar conducerea Serviciului Antitero care s-a ocupat şi de cazul „Mararu”.

Întrucât cercetările specialiştilor au condus către piste deloc de neglijat, toţi paşii care se impun în astfel de situaţii au fost urmaţi ca la carte pentru ca în urma detonării să nu fie afectată nici siguranţa celor care participă la operaţiune şi nici a locuitorilor din zona Aeroportului din Drobeta Turnu Severin. Totodată, înainte de detonare, specialiştii SRI au făcut toate verificările necesare pentru stabilirea cu exactitate a produsului conţinut de dispozitivul cu fitil găsit în scara blocului.

În cele din urmă s-a stabilit că acesta conţinea o cantitate de trei kilograme de produs explozibil, fără să fie făcută deocamdată publică natura acestuia.

Primele ipoteze duc către varianta că dispozitivul a fost ascuns în locul în care a fost găsit, cel mai probabil de un individ care intenţiona să îl folosească.

Ofiţerii de Poliţie, cei ai SRI şi DIICOT au început cercetările pentru depistarea persoanei care a depozitat dispozitivul exploziv în scara blocului de strada Migdalului din Drobeta Turnu Severin.

Ofiţeri ai Poliţiei, Jandarmeriei şi SRI au izolat, joi, zona din apropierea Pădurii Crihala situată în cartierul Crihala-nord din Drobeta Turnu Severin din cauza genţii în care se afla un dispozitiv artizanal exploziv. Circulaţia rutieră şi pietonală în perimetrul respectiv a fost oprită câteva ore, la faţa locului fiind mobilizaţi zeci de lucrători din instituţiile precizate.

Potrivit lui Nicolae Lohon, cele 40 de familii evacuate din perimetrul delimitat au revenit în locuinţele lor după aproximativ patru ore şi jumătate, iar circulaţia rutieră şi pietonală a revenit la normal în cartierul Crihala-nord.

În cazul alertei cu bombă au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, din cadrul Serviciilor de Investigaţii Criminale, Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Ordine Publică, Rutieră, conducerea IPJ Mehedinţi, poliţişti de la serviciile de specialitate din cadrul Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, jandarmi, pompieri şi echipaje de la Ambulanţa Mehedinţi. Acţiunea acestora a fost coordonată de specialiţişti din cadrul Serviciului Antitero al SRI.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top