luni , 29 noiembrie 2021
NEWS ALERT

VIDEO Se întâmplă în Mehedinți! O TÂNĂRĂ A NĂSCUT ÎN CURTEA CASEI

Mai multe echipaje de poliție, procurori și reprezentanți ai Serviciului de Medicină Legală din Mehedinți au împânzit miercuri casa unei tinere de 28 de ani din comuna Dârvari. Anchetatorii vor să se convingă dacă fătul pe care îl păstrase în pântece puțin peste șapte luni a murit înainte sau după naștere. Poate că misiunea anchetatorilor nu era atât de dificilă, dacă mama ar fi putut să dea detalii elocvente despre sarcină și cum a ajuns la tatăl său cu mortul înfășurat într-un prosop.

Povestea care a ajuns pe mâna autorităților dezvăluie realitatea cruntă din satul mehedințean al anului 2014. Aici încă se mai naște în curtea casei, din lipsă de educație, femeile nu ajung la medic pentru supravegherea sarcinii și mai grav, nici măcar nu știu când au rămas însărcinate sau cine este tatăl. Miercuri dimineața, asistenta socială de la Primăria Dârvari i-a anunțat pe polițiști că o tânără în vârstă de 28 de ani a născut, iar bebelușul este mort. Tânăra a născut în curtea casei, după care a înfășurat fătul într-un prosop și l-a dus într-una dintre camerele locuinței. Anchetatorii spun că femeia are probleme de sănătate, astfel că declarațiile sale nu pot fi luate în considerare întrucât nu are discernământ. „Am depistat-o gravidă, am monitorizat-o, nefiind asigurată, nu putea să meargă la medicul de familie, am discutat cu ea, am sfătuit-o. Nu știa cine este tatăl copilului, nu am putut să comunic absolut deloc cu ea. În dimineața aceasta am aflat că a născut. Am mers la domiciliu, am văzut fătul mort și am anunțat Poliția.”, a declarat asistenta socială din Dîrvari. Nici vecinii sau familia nu au putu să afle cine este tatăl copilului și nici în ce condiții a născut copilul. Din calculele asistentei sociale, bebelușul ar fi fost născut prematur, după șapte luni. Datele nu pot fi însă luate în calcul întrucât mama este singura care ar putea ști când a rămas însărcinată, dar aceatsa nu poate comunica.

“Am fost anunțați că o persoană de sex feminin, în vârstă de 28 de ani, din localitatea Dîrvari a născut la domiciliul său, iar fătul este mort. Ne-am deplasat la fața locului și facem cercetări sub îndrumarea Parchetului pentru a stabili în ce condiții a survenit decesul fătului.”, a declarat inspector principal Titu Baroiu din cadrul Poliției Cujmir.

Examenul medico-legal este singurul care poate stabili dacă beblușul s-a născut viu sau mort. Tânăra care a fost internată în spital se află la a patra sarcină, primii trei copii fiind dați în grija autorităților imediat după naștere.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top