marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ANDREEA PAUL LA CONFERINŢA JUDEŢEANĂ A PDL: Avem de gestionat cel puţin şapte probleme critice pentru mehedinţeni

Prim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul a evidenţiat în cadrul Conferinţei Judeţene a PDL Mehedinţi, şapte puncte critice ale mehedinţenilor, care trebuie tratate cu seriozitate, între acestea fiind şomajul, salariile şi pensiile sub media naţională, dar şi scăderea alarmantă a cifrei de afaceri din industrie.

andreea paul vass

„Partidul Democrat Liberal în Mehedinţi este pe drum bun.şi reprezintă cu adevărat o alternativă credibilă la strategia USL-ului, la strategia lui Duicu, pentru că cu Duicu în Mehedinţi, românii sunt mereu minţiţi. Noi avem de gestionat aici cel puţin şapte probleme critice pentru mehedinţeni: salriul mediu în judeţul acesta este cu cel puţin 11% mai mic decât salariul unui român, pensia unui mehedinţean este cu 6% mai mică decât a unui român. Aici şomajul este dublu faţă de media anuală, cifra de afaceri din industrie scade foarte repede şi scade cu 14% doar în primele opt luni ale acestui an. Nu poţi să vorbeşti despre Mehedinţi fără să vorbeşti despre RAAN care este în insolvenţă şi are nevoie de o strategie rapidă de redresare şi o strategie energetică pentru că trebuie să încadrezi acest proiect într-o strategie energetică, o strategie care nu există, este suspendată. Licitaţia pentru elaborarea acestei strategii energetice este amânată. Nu poţi să vorbeşti despre Mehedinţi fără să îşi aminteşti că există porturi dunărene, care sunt, unele dintre ele, o adevărată ruină şi că banii pentru modernizarea lor nu sunt suficienţi de la nivelul local. Trebuie vorbit despre alocare centrală, dar mai ales despre fonduri europene.”, a declarat prim-vicepreşedintele PDL la Drobeta Turnu Severin.

Deputatul Andreea Paul a participat sâmbătă la Conferinţa Judeţeană a PDL, la Drobeta Tunru Severin, în cadrul căreia s-a ales preşedintele PDL Mehedinţi, dar şi Biroul Permanent Judeţean. Mesajul Andreei Paul pentru Marius Bălu, singurul candidat la funcţia de preşedinte al PDL Mehedinţi a fost unul de încurajare pentru lupta pe care o are de dus cu „maşinărie politică roşie” din judeţ.

„Îi doresc toată energia creativă şi forţa necesară pentru a se lupta cu această maşinărie politică roşie pentru că USL-ul este o maşinărie roţie politică, care intră cu şenilele peste români, în buzunarele lor, îi taxează şi îi taxează agresiv. 35 de taxe noi şi impozite majorate care taie din buzunarele românilor aproximativ opt miliarde de lei anul acesta şi în anul viitor.”, a adăugat prim-vicepreşedintele PDL.

Paul Vass a arătat că dacă Guvernul ar reuşi să aducă la bugetul public jumătate din evaziunea fiscală estimată la momentul actual, în România ar intra nouă miliarde de lei, astfel că nu ar mai fi nevoie de introducerea noilor taxe şi majorarea impozitelor.

„Nu o fac pentru că ar trebui să lupte cu proprii lor baroni locali. Astăzi cei mai mari evazionişti fiscali sunt principalii finanţatori ai partidelor din USL, de aceea nu-şi doresc să lupte cu evaziunea fiscală.”, a acuzat Andreea Paul Vass.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai spus că PDL a trecut de pragul de 20% în încrederea românilor, potrivit ultimelor sondaje.

La Conferinţa Judeţeană a PDL Mehedinţi care s-a desfăşurat la Casa Tineretului au participat peste 500 de delegaţi.

De asemenea candidaţii în cursa internă a PDL, Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă şi-au prezentat programele politice la Drobeta Turnu Severin, în faţa democrat-liberalilor.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top