marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ANDREI STĂNIŞOARĂ: EFECTIVELE POLIŢIEI LOCALE TREBUIE SPORITE

În cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local pentru luna iulie, Andrei Stănişoară a profitat de faptul că pe ordinea de zi era supusă votului aprobarea organigramei Direcţiei de Poliţie Locală Drobeta Turnu Severin şi a propus suplimentarea numărului de poliţişti locali care să asigure ordinea şi liniştea publică  în Drobeta Turnu Severin.

andrei stanisoara„Efectivele Poliţiei Locale, zic eu, nu fac faţă numărului mare de vandalizări ale parcurilor, ale locurilor de joacă şi practic oamenii doresc ca noi să venim în sprijinul lor prin înfiinţarea a cel puţin patru posturi de poliţie în Tabaci, în Crihala două posturi deoarece este un cartier mai mare şi încă un post, undeva în Aluniş. Eu cred că este o acţiune binevenită pentru că noi suntemn aici trimişi de cetăţeni, trebuie să venim în sprijinul lor.”, a declarat consilierul local.
Andrei Stănişoară a arătat că efectivele Poliţiei Locale ar trebui suplimentate cu un număr de 16 lucrători, care să acopere cele patru ture ale posturilor din cele trei cartiere.
Directorul poliţiei locale, Nicolae Micşonoiu a susţinut şi el propunerea consilierului Andrei Stănişoară, recunoscând totodată că la momentul actual numărul poliţiştilor locali care asigură ordinea şi siguranţa publică este foarte redus.
„Efectivele pe ordine publică sunt foarte reduse, avem 40 de oameni din care 15 sunt la curs, de abia reuşim să asigurăm trei patrule pe tot municipiul, ceea ce este extraordinar de puţin”, a declarat Nicolae Micşoniu în cadrul şedinţei.

POLIŢIŞTII LOCALI, ŞI PUŢINI, ŞI PROST PLĂTIŢI

Primarul Constantin Gherghe s-a arătat interesat de suplimentarea numărului poliţiştilor locali, propusă de Andrei Stănişoară, susţinând totodată că şi salariile acestora ar trebui majorate
politia locala„Sunt şi puţini şi foarte prost plătiţi. Asta e legea, dar înţeleg că se are în vedere o grilă de salarizare care lasă şi la latitudinea anagajatorului să stabilească nişte salarii mai bune pentru cei care muncesc. Oricum, necazul este că sunt puţini.” , a spus primarul municipiului Drobeta Turnu Severin în cadrul şedinţei de Consiliu Local.
La momentul actual Direcţia de Poliţie Locală are 98 de angajaţi, dintre care 40 sunt încadraţi pentru a asigura ordinea şi liniştea publică. Numărul celor care asigură patrularea în municipiul Drobeta Turnu Severin este foarte redus întrucât pe perioada verii se acordă concediile de odihnă, iar 15 poliţişti locali participa la cursuri de perfecţionare care au o durată de trei luni. În aceste condiţii, în municipiu sunt doar două echipaje care patrulează.
Oricât ar vrea autorităţile locale să rezolve această problemă, legea precizează clar că trebuie să existe un poliţist local la 1.000 de locuitori. Problemele legate de efectivele Poliţiei Locale sunt departe de a fi rezolvate, ci mai degrabă conducerea ar putea fi nevoită să recurgă la alte reduceri de personal, în condiţiile în care potrivit recensământului din 2011, populaţia stabilă a municipiul Drobeta Turnu Severin este de 92617 persoane.
Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top