luni , 9 decembrie 2019
NEWS ALERT

ANGAJAȚII APIA MUNCESC ÎN WEEK-END PÂNĂ TÂRZIU ÎN NOAPTE

Funcționarii Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură Mehedinți au lucrat în toate cele trei zile de week-end și au efectuat zeci de ore peste program, pentru a introduce în sistem cât mai mulți fermieri din județ care să primească avansul pe suprafață.

apia1

Întrucât aplicația implementată in 2015 nu a funcționat, a fost nevoie ca aceștia să vină la lucru în zilele libere, sâmbătă și duminică și pentru că nici acum softul nu îi ajută prea tare, multe dosare au fost soluționate caz cu caz, astfel că angjații au plecat și vineri, și sâmbătă de la birou, târziu în noapte.

În plus, au fost foarte multe cazuri în care dosarele soluționate caz cu caz de către funcționarii APIA pentru efectuarea controlului administrativ erau raportate ulterior ca fiind neeligibile, lucru care a îngreunat foarte mult munca angajaților.

Angajații APIA depun eforturi pentru ca un număr cât mai mare de fermieri din Mehedinți să primească avansul pe suprafață astfel că se va lucra în același ritm și luni, 30 noiembrie, și marți, 1 decembrie.

Important de știut este că fermierii aflati in esantionul de control clasic pe teren si cei aflati sub site-ul teledetecției nu vor fi incluși în listele pentru plata avansului. Ei vor intra la plata regulară.

Sâmbătă, media pe țară în privința dosarelor intorduse era de 27% din totalul fermierilor care ar trebui să primească avansul pe suprafață.

Cei care nu vor primi acum avansul pe suprafață de aproximativ 53 de euro la hectar, vor primi aceste sume în tranșa a doua. Agențiile APIA din țară au însă de atins un target pentru plata avansului pe suprafață, astfel încât România să nu piardă banii europeni.

Oana Buzatu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top