vineri , 28 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ANGAJAŢII DE LA HIDROSERV AU IEŞIT ÎN STRADĂ

Angajaţii  Hidroserv Porţile de Fier au protestat marţi după-amiază în faţa Prefecturii Mehedinţi fiindcă se tem că îşi vor pierde locurile de muncă. Oamenii au cerut demisia actualului director al sucursalei Hidroserv Porţile de Fier.

hidroserv

Liderul de sindicat Cristinel Popescu de la Sindicatul Liber Porţile de Fier a spus că la protest ar fi trebuit să participe în jur de 250 de persoane, însă din cauza ameninţărilor venite din partea conducerii unităţii mulţi angajaţi s-au temut să mai vină în faţa Prefecturii Mehedinţi.

„Situaţia este disperată şi ceea ce vedeţi acum sunt cei care au avut curaj să vină pentru că astăzi personal directorul instituţiei s-a deplasat la Gura Văii să le spună că nu au ce căuta la mitingul pe care îl aveam organizat şi la care trebuiau să participe circa 250 de persoane. Colegi de-ai domniei sale, şefi de departamente au ameninţat direct salariaţii care vin că se vor afla direct pe listele de disponibilizări, că li se vor tăia dublul orelor cât timp sunt plecaţi chiar dacă asta înseamnă abuz în servici”, a spus Cristinel Popescu.

Protestanţii au cerut demisia actualului director al Hidroserv Porţile de Fier, Bebe Clement, pe care îl consideră vinovat de situaţia financiară gravă în care se află unitatea. Oamenii cer Consiliului de Administraţie să nu mai pelungească mandatul de manager al acestuia, care se încheie în scurt timp, mai precis la data de 31 mai a.c.

„În situaţia în care Consiliul de Administraţie va prelungi acest mandat ne vom adresa cu o acţiune împotriva Consiliului de Administraţie care se face responsabil împreună cu directorul unităţii. Pericolul este de a intra în faliment şi de a ne pierde cu toţii locurile de muncă. Mai mult decât atât, domnul director a spus că singura soluţie pentru redresare este de a da afară 120 de salariaţi şi să reducă salariile până la jumătate. Nu a găsit nicio altă soluţie, niciun leu nu a adus în această unitate domnul director”, a mai spus liderul de sindicat Cristinel Popescu.

Sindicaliştii de la Hidroserv sunt dispuşi să meargă până în pânzele albe şi chiar să organizeze o acţiune de pichetare a Parlamentului Europei pentru a prezenta parlamentarilor europeni modul în care România  a devenit „o fabrică de diplome şi de manageri făcuţi la fără frecevenţă, ţară în care celor care nu le place munca devin directori şi decid soarta a zeci de mii de salariaţi”.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top