sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ANGAJAŢII DE LA HIDROSERV PORŢILE DE FIER AU PROTESTAT ÎN FAŢA SEDIULUI HIDROELECTRICA

 

Sindicatul Porţile de Fier a organizat vineri un miting de protest în faţa sediului Hidroelectrica SA din Turnu Severin, acţiune la care au participat peste 100 de angajaţi de la Hidroserv Porţile de Fier. Angajaţii au ales acest loc în semn de protest faţă de conducerea Hidroelectrica, pe care o acuză că refuză să le mai dea lucrări.

protest 1

„Hidroelectrica înapoi în insolvenţă !”, „Hidroelectrica – Serv în pragul falimentului !”,  „Sistemul energetic din România, o afacere pe bani mulţi !”, „Cine răspunde de colapsul în care se află sistemul energetic românesc ?”, scria pe pancartele protestatarilor.

După un val de disponibilizări în rândul angajaţilor de la Hidroserv Porţile de Fier, oamenii de tem din nou că vor trece prin acelaşi coşmar, o dată cu reintrarea în insolvenţă a societăţii Hidroelectrica.

„O să rămânem fără locurile de muncă, fără susţinere materială, aceasta este problema cea mai mare. Nu mai avem nimic de lucru. Hidroelectrica face un joc de a nu ne mai da lucrări. Toate grupurile vor cădea pe butuci, dar pe ei nu îi interesează. Vom ajunge să stăm pe tuşe”, a spus un angajat. „Ne temem pentru locurile de muncă, de aceea am venit aici. Avem atâţia ani de muncă şi, în plus, sunt necesare aceste lucrări. Ce se urmăreşte, ce vor să facă cu această hidrocentrală, probabil vor să le privatizeze, să le vândă turbină cu turbină pentru capetele mari ale mafiei”, striga un alt protestatar la mitingul organizat de sindicat. „Nu avem de lucru, venim la servici ca să plecăm de acasă. Nu dorim nimic altceva decât să ni se dea de lucru, lucrări nu mai sunt, am înţeles că ar fi asigurate lucrările doar pentru 90 de salariaţi, diferenţa până la 370 urmând probabil să-şi caute de lucru. Sunt lucrări de întreţinere, de reparaţie care trebuie făcute şi este nevoie de noi”, se plîngea un alt angajat de la Hidroserv.

Liderul Sinducatului Porţile de Fier, Cristinel Popescu, a declarat că situaţia filialei Hidroserv Porţile de Fier este „la fel de proastă” ca a societăţii Hidroelectrica.

„La exact trei luni de când Sindicatul Porţile de Fier, anunţa într-un miting care s-a dorit a fi un semnal de alarmă, în care anunţam că Hidroelectrica este în pragul falimentului, iată că aceasta se reîntoarce în situatia de insolvenţă. Am fost catalogaţi în fel şi chip, s-a spus ca minţim, că totul este grozav, Borza anunţa profitul record, iar omul pus de el la Hidroelectrica – Serv, Radu Silaghi – nimeni altul decat soţul asociatei sale Nicoleta Munteanu – anunţa că societatea va fi una profitabilă. De atunci au fost disponibilizaţi circa 200 de salariaţi din sucursale, 120 în Porţile de Fier, dar au fost angajaţi alţii la Bucureşti. La Porţile de Fier au fost schimbaţi 4 directori în 7 luni, iar peste 2 săptămâni urmează să fie numit al 5-lea. Au fost până acum 3 directori economici”, a spus Cristinel Popescu.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top