vineri , 5 iunie 2020
NEWS ALERT

ANGAJATII RAAN AU PROTESTAT IN FATA SEDIULUI DIN DROBETA TURNU SEVERIN

Peste o sută de angajați ai Romag Prod din cadrul Regiei Autonome pentru Activități Nucleare din Drobeta Turnu Severin au participat luni, la un nou protest, cerând Guvernului plata salariilor restante și locuri de muncă. După-amiază, angajații Romag Termo vor protesta în aceeași locație.

raan (1)

Cei peste o sută de angajați care au participat la protest sunt angajați pe platforma Romag Prod din cadrul RAAN, acolo unde în decursul săptămânii trecute, mai mulți salariați au recurs la greva foamei.

Oamenii au declarat că au renunțat pentru moment la această formă de protest, dar nu exclud posibilitatea să intre din nou în greva foame, dacă Guvernul nu le va rezolva revendicările.

”Am recus la un protest extrem, greva foamei, începând de miercuri și până sâmbătă. Am ieșit din acel protest din cauza problemelor de sănătate. Cotinuăm protestele de azi până vineri pentru problemele pe care le avem. Se știu și la nivelul RAAN-ului, probabil se știu și mai sus, dar dacă nimeni nu ne bagă în seamă, le vom continua chiar cu greva foamei. Nu putem să stăm pasivi atâta timp cât vedem că țara asta nu este guvernată. Toți pleacă în concedii, pe ei nu îi interesează problemele sociale ale oamenilor. O veni premierul astăzi, dar o fi obosit după croazieră, poate de mâine va face ceva. Nu cerem altceva decât salariile la zi, neplătite din luna mai.”, a declarat Marian Crețan, lider de nucleu sindical în cadrul Romag Prod.

Ultimul angajat de la RAAN a renunțat la greva foamei sâmbătă seara, după ce i s-a făcut rău și a fost transportat la Spitalul din Drobeta Turnu Severin cu ambulanța.

raan (2)

Pe parcursului protestului de luni, angajații au huiduit, au strigat ”Jos Guvernul” și au suflat în vuvuzele timp de două ore.

Pe lângă revendicările legate de plata salariilor la zi, asigurărilor că vor primi veniturile de completare în urma disponibilizărilor  care se așteaptă, sindicatele s-au arătat nemulțumite și de lipsa locurilor de muncă în județul Mehedinți.

”Crearea de noi locuri de muncă în județ. Asta pentru că Guvernl Ponta, încă de când a venit la putere, tot promite, tot promite că va face locuri de muncă. Noi vedem aici cum se distrug locuri de muncă în județ și nu vedem nicio inițiativă creatoare a acestui Guvern.”, a declarat liderul Sindicatului Romag Prod, Adrian Stroia.

Protestul angajaților RAAN, în fața sediului central din Drobeta Turnu Severin a început la ora 8 și s-a încheiat la ora 10, în cursul după-amiezii fiind programat un alt miting în aceeași locație, al angajaților Romag Termo din cadrul companiei.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top