duminică , 7 iunie 2020
NEWS ALERT

ANGAJATII RAAN AU RECURS LA GREVA FOAMEI

Nemulțumirile se adâncesc pe zi ce trece la Regia Autonomă pentru Activități Nucleare. Cinci angajați ai Combinatului de Apă Grea au intrat în greva foamei in fata unității, iar în interior, instalațiile pot rămâne oricând nesupravegheate. Cum tura de marți noaptea nu a fost schimbată, cei aproximativ o sută de salariați au deja aproape 40 de ore de când stau la locul de muncă. Cu toții așteaptă cele 25 de milioane promise de Executivul României, pentru salariile restante și funcționare, dar care nu pot intra în conturile companiei până nu se aprobă în ședința de Guvern o serie de documente cu caracter secret.

IMAG1208

Patru bărbați și o femeie au decis să intre în greva foamei în urmă cu aproape 24 de ore. S-au așezat în fața Combinatului de Apă Grea și spun că nu vor renunța până nu primesc restanțele salariale și siguranța că atunci când se va închide compania, vor primi salarii compensatorii. Deocamdată nu sunt însă nici bani pentru funcționarea companiei până la închiderea controlată.

IMAG1207

Alături de angajații care au intrat în greva foamei sunt alți aproximativ 150 de salariați care ar fi trebuit să fie în turele II și III, la Combinatul de Apă Grea. Nu au intrat la lucru, astfel că instalațiile sunt supravegheate în continuare de o sută de angajați care se află la lucru de marți noaptea.

IMAG1204

Angajații aflați în greva foamei au fost verificați de medicii din cadrul Ambulanței Mehedinți, iar dacă au nevoie de îngrijiri medicale, vor apela la Serviciul de Prim Ajutor din cadrul Combinatului. În plus, jandarmii au luat legătura cu Crucea Roșie Mehedinți pentru ca protestatarii să primească apă minerală. Totodată, pompierii au instalat în fața unității un cort în care oamenii să se adăpostească de caniculă. Liderii de sindicat spun că au purtat discuții la Ministerul Energiei pentru a soluționa revendicările salariaților, dar pentru ca banii necesari funcționării și plății celor două salarii restante, este nevoie de o ședință de Guvern în care să se aprobe mai multe documente. Cea mai recentă este programată în data de 19 august.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top