miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ANGAJAŢII RAAN PRIMESC PRIME DE PAŞTE DE 1000 DE LEI

Cei 3600 angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) au prevăzute în contractul colectiv de muncă prime de Paşte în valoare de 1000 de lei, conducerea unităţii declarând că face tot posibilul ca acestea să fie plătite înainte de data de 5 mai, având în vedere faptul că Regia se află în procedură de reorganizare.

sediul RAAN
Directorul general al RAAN, Marius Preda a declarat luni  pentru mhalert.ro că fiecare angajat primeşte conform contractului de muncă o primă de Paşte în valoare de 1 000 de lei, adăugând că se fac toate demersurile pentru ca acestea să fie plătite.
“Facem tot posibilul să plătim aceste prime până în Paşte, până în data de 5 mai, dacă nu, le vom achita imediat după Paşte.”, a precizat Preda.
Liderul Sindicatului Romag Prod, Florin Rogobete a explicat luni, că în contractul de muncă este prevăzut ca primele de Paşte să se achite în luna în care are loc această sărbătoare, neexistând cadrul legal pentru ca ele să fie plătite în luna aprilie, întrucât Paştele se sărbătoreşte în ata de 5 mai.
RAAN are la momentul actual 3600 de angajaţi, numărul cuprinzând angajaţii platformelor Romag Termo, Romag Prod, RAAN Executiv, dar şi cei de la Sucursala Cercetări Nucleare (SCN) Piteşti şi Sucursala de Inginerie Tehnologică pentru Obiective Nucleare (SITON) Bucureşti.
La momentul actual RAAN se află într-o procedură de reorganizare, discutându-se despre comas area celor două institute ale RAAN: Sucursala Cercetări Nucleare (SCN) Piteşti şi Sucursala de Inginerie Tehnologică pentru Obiective Nucleare (SITON) Bucureşti într-o regie separată de cercetare şi proiectare, despre trecerea sucursalei Romag Termo în plată către Complexul Energetic Oltenia, dar şi despre restrângerea activităţii Romag Prod. Astfel, din cele două linii tehnologice care produc apă grea, una ar urma să producă în continuare apă grea, în timp ce a doua linie ar urma să intre în conservare, fapt ce ar duce la disponibilizarea unui număr de angajaţi de la Romag Prod, care ar putea fi stabilit ulterior.
RAAN are totodată datorii de aproximativ 800 000 000 de lei.
Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top