miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ANGAJAȚILOR RAAN LI S-A FACUT RAU LA TERMO. PROTESTELE VOR CONTINUA

Angajații Regii Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN) vor organiza alte acțiuni de protest, care potrivit liderilor de sindicat, vor fi duse la extremă, întrucât la mitingul de marți, din fața Prefecturii Mehedinți, nu a venit nici un reprezentant al Guvernului, al Prefecturii Mehedinți sau parlamentar să le asculte revendicările. La Romag Termo, tura nu s-a schimbat de peste 40 de ore. Șase angajați de la Termo au avut probleme de sănătate după ce au stat la lucru mai bine de 24 de ore.

protest 6

Liderul Sindicatului Romag Termo, Alexandru Tănase a declarat marți că protestele la RAAN vor fi organizate etapizat, mergându-se până la greva foamei, în cazul în care reprezentanții Guvernului nu vor veni la negocieri, la Drobeta Turnu Severin. Asta după ce la mitingul de marți, la care au participat 1200 de angajați ai RAAN și ai Minei Husnicioara, niciun reprezentant al Guvernului sau Prefecturii Mehedinți nu a venit să stea de vorbă cu protestatarii care au huiduit timp de două ore în fața Palatului Administrativ.

Protestele au început luni dimineața, când angajații au refuzat să intre în tura I, la lucru, ei rămânând în fața unităților timp de câteva ore.

Dacă la Romag Prod, în jurul orei 11.00, salariații au intrat la lucru și au schimbat colegii din tura a III-a, pe platforma Romag Termo, oamenii au refuzat să oprească protestele.Potrivit liderului Sindicatului Romag Termo, șase salariați au fost trimiși acasă, întrucât starea de sănătate li s-a înrăutățit, la mai bine de 24 de ore de la intrarea în tură, aceștia fiind schimbați cu alți salariați pentru a nu pune în pericol funcționarea termocentralei.

”Noi nu am schimbat tura la termocentrală, am fost nevoiți să schimbăm șase salariați din motive de sănătate: tensiune mărită, 18-19, glicemia – 350, 400. I-am schimbat, pentru că nu am avut încotro pentru a nu periclita funcționarea platformei pentru că am mai spus, ei (n.r. guvernanții) abia așteaptă să ne oprim în avarie. Scapă de orice plată, orice cheltuială cu 2400 de salariați. Continuăm până guvernanții vor veni aici. Repetăm: Negocierile vor fi aici, la Turnu Severin, nu la București, nu în altă parte.”, a mai declarat liderul Sindicatului Romag Termo.

Aproximativ 300 de salariați, cu excepția celor care au avut probleme de sănătate, sunt la lucru, pe platforma Romag Termo de duminică seara.

Angajații RAAN cer acordarea sumelor de bani necesare funcționării Regiei în perioada următoare, acordarea salariilor restante, preluarea întregii cantități de apă grea din stocurile de la Romag Prod, la rezerva de stat, așa cum a prevăzut memorandumul, asigurarea protecției sociale în cazul reorganizării.

Protestul de marți s-a încheiat în jurul orei 11.30.

Oana Mitu

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top