miercuri , 20 octombrie 2021
NEWS ALERT

ANI: CONSILIERUL JURIDIC DAN NEDELCIA DE LA PREFECTURA MEHEDINŢI DECLARAT INCOMPATIBIL

ani-siglaAgenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate, a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, precum și a conflictului de interese de natură administrativă în cazul lui: NEDELCIA DAN (consilier juridic în cadrul Primăriei Comunei Eșelnița, Jud. Mehedinți), ISTRATIE DUMITRU (consilier în cadrul Camerei Agricole a Județului Timiș) și IONESCU LĂCRĂMIOARA (Secretar în cadrul Primăriei Comunei Măgura, Jud. Teleorman).

Potrivit ANI, Dan Nedelcia s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 noiembrie 2010 – prezent, întrucât  a deținut, simultan, funcția publică de consilier juridic în cadrul Primăriei Comunei Eșelnița, respectiv Instituției Prefectului Județului Mehedinți, cât și calitatea de avocat în cadrul Baroului Mehedinți.

Astfel, Dan Nedelcia a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcționarii publici […] pot exercita  funcții  în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public […] potrivit fișei postului”.

Acesta a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistați sau reprezentați de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, se arată într-un comunicat de presă al ANI.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […].”

„Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top