miercuri , 20 octombrie 2021
NEWS ALERT

APA S-A SCUMPIT. AFLĂ CÂT PLĂTEŞTI!

La unele scări de bloc din Drobeta Turnu Severin, administratorii asociaţiilor de proprietari au afişat tarifele practicate la apă şi canalizare de către SECOM S.A., care au fost majorate şi aprobate în luna martie.

DSCF0637  Astfel de la 1 aprilie, în Drobeta Turnu Severin, locatarii plătesc 3,86   lei/mc (TVA inclus) la apă rece, în timp ce pentru canalizare vor plăti 1,54 lei/mc (TVA inclus).În cazul celorlalţi utilizatori, instituţii sau societăţi comerciale, tariful pentru apa rece este de 3,11 lei/mc (fără TVA), iar pentru canalizare este de 1,24 lei/mc (fără TVA). Opoziţia reclamă majorările
Majorarea tarifelor la apă rece şi canalizare a fost asumată de autorităţile locale şi judeţene încă din 2009 când s-a aprobat implementarea unui proiect european în valoare de 70 de milioane de euro, prin intermediul căruia se va extinde serviciul de alimentare cu apă şi canalizare în Drobeta Turnu Severin şi mai multe localităţi din judeţ.
În cadrul unei conferinţe de presă, fostul preşedinte democrat-liberal al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Marius Bălu a arătat că majorările trebuiau făcute treptat, anual, începând cu anul 2009, astfel încât locuitorii să nu simtă foarte mult la buzunar. Cum până acum au fost ani electorali în care edilii nu au vrut să-şi asume creşterea costurilor, 2013 a venit cu majorări de 20% la apa rece şi 500 % la canalizare.
Fostul viceprimar PDL al municipiului Drobeta Turnu Severin, Mircea Grosu a arătat că tarifele majorate vor fi achitate şi de locuitorii de la sate, nu numai cei din oraşe, situaţia fiind şi mai dificilă din cauza veniturilor mici ale oamenilor din mediul rural.

grosu
„Vreau să vă spun pe lângă aceste scumpiri la apă, care au dus apa rece de la 3,20 la 3,80, cel mai grav esre că s-a scumpit şi canalizarea şi au scumpit-o de cinci ori, canalizare pe care nu o putem contoriza şi nu o putem controla. Este undeva absurd ca să plăteşti 80% din apa care curge la robinet, să o plăteşti şi la canalizare. Şi dacă apa rece s-a scumpit cu 20 la sută să ştiţi că apa care o dăm la canal s-a scumpit cam de cinci ori, adică cu 500 la sută. Şi asta contează în coşul zilnic al cetăţeanului. Şi preţul care îl plătim noi aici la Turnu Severin se va plăti şi la Vînju Mare şi la Cujmir şi la Şişeşti şi nu ştiu dacă este aceaşi puterea de cumpărare.”, a declarat Mircea Grosu.

 

Untitled

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top