miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

APEL IMPORTANT CĂTRE FERMIERI! NU VĂ LĂSAŢI ÎNŞELAŢI DE SPECULANŢI

Mai mulţi fermieri din Mehedinţi au fost contactaţi în ultimele zile de persoane care susţin că reprezintă anumite firme de consultanţă pentru accesarea fondurilor europene, solicitând sume importante de bani fermierilor sub promisiunea că vor obţine fonduri în baza PNDR, deşi programul este în continuare în dezbatere publică.

apaCei care au contactat fermierii respectivi sunt cel mai probabil speculanţi, întrucât până în acest moment nu s-a întocmit calendarul pentru depunerea proiectelor în vederea accesării fondurilor europene pentru anul 2014, programul fiind în continuare în dezbatere publică.

Fermierii care au fost contactaţi de gruparea respectivă au declarat sub protecţia anonimatului că li s-au cerul sume importante de bani pentru a fi îndrumaţi pe calea cea mai scurtă către obţinerea fondurilor europene.

Preşedintele Asociaţiei Porducătorilor Agricoli Mehedinţi, Cornel Stroescu face apel la agricultori să nu se lase înşelaţi de aceşti speculanţi, iar cei care vor să obţină informaţii cu privire la Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală să se adreseze Centrului APDRP din cadrul Direcţiei Agricole Mehedinţi, sau asociaţiilor de profil.

stroescu„La Centrul APDRP, sau la asociaţiile de profil, fermierii pot primi astfel de informaţii în mod gratuit. În plus cu privire la firmele care asigură consultanţă în vederea depunerii proiectelor pentru accesarea fondurilor europene, oamenii trebuie să ştie că nu toate firmele sunt autorizate de Ministerul Agriculturii. Tocmai pentru a evita astfel de situaţii, Ministerul Agriculturii intenţionează să acrediteze anumite firme de consultanţă pentruProgramul Naţional de Dezvoltare Rurală.”, a declarat preşedintele APA Mehedinţi, Cornel Stroescu.

Gruparea care încearcă să-i înşele pe agricultori alege comunităţile din mediul rural, acolo unde oamenii nu au acces la informaţii şi se lasă uşor influenţaţi. Interesul grupării este însă să pună mâna pe bani fără eforturi.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top