miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ASCUNSESE ŢIGĂRILE ÎN REZERVORUL MAŞINII

1110 de pachete cu ţigări de provenienţă muntenegreană au fost  confiscate aseară de  poliţiştii de frontieră mehedinţeni şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II .

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAcţiunea s-a derulat în baza unei analize de risc efectuate de ofiţeri specialişti din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II.

Ţigările ascunse într-un locaş special în rezervorul unui autoturism aparţineau unui cetăţean român şi erau  destinate vânzării în mod ilegal în România.

„În seara zilei de 21.05.2013, la ora 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II, s-a prezentat la controlul de frontieră pentru a intra în România cu un autoturism Renault Laguna înmatriculat în Franţa, cetăţeanul român M. Vasile în vârstă de 24 de ani. Având date şi  informaţii despre  implicarea  cetăţeanului român în traficul ilicit cu ţigări poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II au efectuat un control amănunţit asupra documentelor de călătorie şi în interiorul mijlocului de transport”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

În urma controlului efectuat de către poliţiştii de frontieră  şi lucrătorii vamali asupra  autoturismului s-au găsit ascunse şi nedeclarate într-un loc special creat în portbagaj, în interiorul rezervorului de combustibil, cantitatea de 1110 pachete cu ţigări marca King şi Marble, de provenienţă muntenegreană.

Din cercetările efectuate de către oamenii legii s-a stabilit că ţigările au fost cumpărate din Serbia şi urmau a fi introduse ilegal în România cu scopul de a fi comercializate pe piaţa neagră.

Autorităţile de frontieră mehedinţene l-au sancţionat pe cetăţeanul M. Vasile cu amendă în valoare de 5000 de lei, iar cantitatea de 1110 de pachete ţigări în valoare de 2500 euro şi autovehiculul în valoare de 1500 euro au fost indisponibilizate.

Totodată M. Vasile este cercetat de către  poliţiştii de frontieră mehedinţeni şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de colectare deţinere şi transport a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă şi deţinerea de către o persoană în afara antrepozitului fiscal pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării sau fără a fi marcate corespunzător peste limita a 10000 de ţigarete.

Corina Macavei

.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top