miercuri , 20 octombrie 2021
NEWS ALERT

AŞII VOLANULUI SE ÎNTREC LA CAMPIONATUL NAŢIONAL DE ÎNDEMÂNARE AUTO LA TURNU SEVERIN

În parcarea de la Carrefour – Severin Shopping Center din Drobeta Turnu Severin are loc astăzi, cu începere de la ora 10,00, etapa a cincea  a Campionatului Naţional de îndemânare auto, ediţia 2013. Organizatori sunt GT Auto Club Bucureşti şi ACR, iar evenimentul se adresează atât piloţilor începători, care doresc să-şi arate măiestria, cât şi celor experimentaţi.

auto 1

Evenimentul reprezintă un spectacol în sine, cu multe elemente de dificultate (drift-uri, întoarceri cu frână de mână, slalom, parcări, mersul cu spatele, etc.), cu participarea atât a piloţilor începători cât şi a celor experimentaţi.

Campionatul are ca principal scop atragerea pasionaţilor de automobilism sportiv, a posesorilor de automobile de serie sau de competiţie; formarea şi dezvoltatea abilităţilor specifice acestui gen de competiţie; adresându-se publicului larg şi desfăşurându-se într-o singură zonă, putând fi urmărit cu uşurinţă de spectatori.

Competiţia este formată din trei manşe de concurs, dintre care cel puţin două sunt obligatorii. Se va lua în calcul cumulul celor mai buni timpi obţinuti în două dintre cele trei manşe, la care se adaugă eventualele penalizări. Atunci când doi piloţi au realizat acelaşi timp în cele două manşe de concurs, pentru departajare va fi luat în calcul timpul realizat în cea de a treia manşă de concurs. În niciun caz nu va fi luat în calcul timpul realizat la antrenamentul cronometrat. Dacă unul dintre cei doi piloţi nu a efectuat cele trei manşe de concurs, câştigă pilotul care a încheiat toate cele trei manşe. Dacă şi atunci egalitatea se păstrează, atunci ambii piloţi vor fi clasaţi pe acelaşi loc, poziţia următoare rămânând liberă în clasament, următorul pilot neputând fi avansat pe locul rămas liber.

auto 2

Campionatul Naţional de Îndemânare Auto este un eveniment sportiv de tradiţie (desfăşurat din anul 2011), cuprins în calendarul competiţional stabilit de Federaţia Română de Automobilism; eveniment care anual numără 7 etape desfăşurate în diverse oraşe din ţară, în parcările Carrefour România – companie parteneră a acestui Campionat.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top