marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

ASOCIAŢIA CORDELIA, ALĂTURI DE ENORIAŞII DE LA BISERICA SFÂNTUL ILIE

În apropierea Sărbătorilor de Paşte, Asociaţia Cordelia, împreună cu alţi colaboratori care i-au fost alături de-a lungul timpului au oferit cadouri constând în alimente pentru o sută de enoriaşi ai Bisericii „Sfântul Ilie” din Drobeta Turnu Severin.

DSCF0722

Pachetele constând în cartoane cu ouă înroşite, cozonaci şi pungi de făină au fost duse la Biserică luni seara, iar de aici vor fi împărţite de către preoţi enoriaşilor cu probleme sociale din cartierul Crihala.

„Vedem în aceste gesturi frumoase făcute de oamenii cu suflet vedem o împlinire a poruncilor Evangheliei, ale Domnului Nostru Iisus Hristos, care spune să-ţi aduci aminte întotdeauna de cei mai săraci, cei mai necăjiţi. Nici noi nu suntem bogaţi, dar atunci când ne aducem aminte de cei mai necăjiţi dintre noi, slujim înaintea lui Dumnezeu. Sunt mulţi oameni în şomaj şi din păcate multe familii tinere, care locuiesc în zona noastră şi au rămas fără serviciu. Comitetul Fiolantropica al Bisericii Sfântul Ilie s-a îngrijit ca în fiecare an să facă mici daruri pentru familiile aflate în nevoi şi în mod fericit iată că anul acesta şi Asociaţia Cordelia s-a gândit să colaboreze.”, a spus părintele Gheorghe Ghinea, de la Biserica Sfântul Ilie.

DSCF0718Cât de important este să îi ajuţi pe cei aflaţi în nevoi, aşa cum spune preotul Ghinea, a aflat şi Georgiana Păuna, o adolescentă în vârstă de 16 ani din Drobeta Turnu Severin care s-a implicat în campania umanitară şi s-a alăturat Asociaţiei Cordelia, alături de tatăl său, Ion Păuna şi de Anca Stănişoară. Sunt oameni pentru care sărbătorile nu sunt împlinite dacă nu au mulţumirea că au contribuit la bucuria semneilor.

„Le mulţumim sponsorilor care au fost alături de noi în această acţiune umanitară, o acţiune care de altfel a devenit un obicei pentru Asociaţia Cordelia.”, a spus Corina Rotescu, preşedintele Asociaţiei Cordelia.

 

DSCF0727Biseica Sfântul Ilie-Crihala, situată în Parcul Tineretului din Drobeta Turnu Severin se află în construcţie şi are nevoie la rândul său de sprijinul enoriaşilor. Pictura din interior este una deosebită, pictorii fiind aceiaşi care au pictat şi Mănăstirea Mraconia. Cheltuielile sunt însă foarte mari astfel că preoţii cu greu reuşesc să achite remuneraţiile pictorilor. În momentul de faţă sunt restanţe la plata pictorilor. Cei care vor să sprijine financiar continuarea lucrărilor la Biserica Sfântul Ilie pot intra în legătură cu preotul  paroh Polexă Ovidiu – 0788831869 sau cu preotul Gheorghe Ghinea: 0745429376.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top