luni , 27 septembrie 2021
NEWS ALERT

ASOCIATIA PRODUCATORILOR AGRICOLI MEHEDINTI CERE LAMURIRI FINANTISTILOR CU PRIVIRE LA IMPOZITUL AGRICOL

Asociaţia Producătorilor Agricoli (APA) Mehedinţi solicită reprezentanţilor Administraţiei Judeţene a Finanţelor Mehedinţi, lămuriri cu privire la impozitarea agriculturii în anul în curs, în acest sesn, propunând o întâlnire comună, în data de 25 noiembrie.

apa-150x150Într-o adresă înaintată joi, Administraţiei Judeţene a Finanţelor, conducerea APA Mehedinţi solicită ca la întâlnirea respectivă, care urmează să se organizeze la ora 11.00, în sala de şedinţă a Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Mehedinţi, să participle reprezentanţi ai organelor fiscale care să ofere explicaţii cu privire la modul în care se vor impozita veniturile obţinute din agricultură.

Detaliile trebuie puse la punct atât în cazul societăţilor agricole, cât şi în cazul persoanelor fizice.

“Asociaţia Producătorilor Agricoli, asociatie reprezentativa a producatorilor agricoli la nivel de judet si national,doreste lamuriri suplimentare privind impozitarea fermierilor din judet,normele de impozitare(arendatori,arendasi). Solicitam lamurirea acestei situatii in cadrul unei intalniri cu fermierii mehedinteni,pentru care va propunem data de 25.11.2014,ora 11:00,in sala de sedinta din cadrul DADR Mehedinti.”,se arată în adresa APA Mehedinţi semnată de preşedintele Cornel Stroescu.

O noutate apărută în 2014, cu privire la impozitul agricol este că acesta poate fi achitat şi la Primării, fără să mai fie nevoie ca fermierul să se adreseze Administraţiei Judeţene a Finanţelor.

Până acum, aproape 70% dintre primăriile mehedinţene au încheiat convenţii cu Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice pentru ca impozitul agricol să fie plătit la serviciile de specialitate ale unităţii administrativ teritoriale. Prin această măsură se urmăreşte creşterea gradului de colectare, dar şi asigurarea unor facilităţi pentru contribuabili.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top