sâmbătă , 23 ianuarie 2021
NEWS ALERT

ATELIER DE PANIFICATIE SI CENTRU DE TIPARIRE, INFIINTATE DE ASOCIATIA FILANTROPIA, PRINTR-UN PROIECT EUROPEAN

Un număr de 15 persoane lucrează în cadrul a două ateliere de economie socială înfiinţate de Asociaţia Filantropia a Episcopiei Severinului şi Strehaiei. Prin intermediul unui proiect cofinanţat din Fondul Social European, au fost înfiinţate un atelier de producţie pentru produse de panificaţie şi un centru de tipărire şi multiplicare. Joi s-a desfăşurat conferinţa de încheiere a proiectului, iar cei angajaţi sunt din rândul persoanelor defavorizate.

episcopia severinului

Proiectul ”Împreună activi şi solidari” a început în urmă cu un an. Între timp, în incinta hotelului Episcopiei Severinului şi Strehaiei s-a înfiinţat un atelier de patiserie şi brutărie în care se produc litii şi prescuri, care ajung atât în biserici cât şi la persoanele fizice care le pot comanda pentru pomeniri. Totodată a fost înfiinţat şi un centru de tipărire şi multiplicare. Deşi durata de implementare a proiectului a fost de 12 luni, cele două unităţi înfiinţate vor funcţiona încă trei ani.

”Au fost angajate 10 persoane, dar aceste zece persoane nu sunt singurele care au fost angajate. Sunt 10 persoane care provin din medii defavorizate, dar în realitate au fost angajate 15 persoane, care vor lucra pentru o perioadă de încă trei ani de acum înainte.”, a declarat joi, Radu Vereș, managerul proiectului.

Pentru că interesul oamenilor în ceea ce priveşte informarea cu privire la economia socială a fost mare, responsabilii au decis să fie suplimentat numărul de sesiuni de la șapte, la opt, care s-au desfășurat, potrivit preotului George Smeu atât în mediul urban cât şi în mediul rural.

Centrul de tipărire şi multiplicare a fost pus la punct cu ajutorul oamenilor cu suflet, în localitatea Cerneți.

”Personal, m-am bucurat fiindcă au fost angajate în cadrul proiectului persoane care se confruntă cu nevoi speciale, persoane care nu şi-au găsit un loc de muncă, foarte tineri sau mai în vârstă.  Sperăm să ne ajute Dumnezeu, ca trei ani, cât durează sustenabilitatea, să devină mai cunoscută această activitate a Asociaţiei Filantropia spre binele şi al angajaţilor, şi al nostru, al tuturor.”, a transmis P.S. Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

Proiectul a fost finanţat prin programul operaţional Sectorial Dezvoltarea resurselor umane 2007-2013, prin axa prioritară 6, „Promovarea incluziunii sociale”.Proiectul IMPREUNĂ ACTIVI ȘI SOLIDARI a avut ca obiectiv general creşterea capacităţii aplicantului de a înfiinţa şi gestiona structuri de economie socială pentru integrarea şi reintegrarea pe piaţa muncii a persoanelor marginalizate social în conformitate cu strategia proprie de dezvoltare.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top