luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

AU ASFALT, DAR NU VOR MAI AVEA ŞI REŢEA DE APĂ-CANAL MODERNĂ

Consilierii locali, întruniţi astăzi în cadrul unei şedinţe extraordinare, au votat  actualizarea Studiului de Fezabilitate pentru proiectul de investiţii „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Mehedinţi”, mai exact contractul privind reabilitarea, extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare pentru Drobeta Turnu Severin, Şimian şi Gura Văii.

consilieri

A ajuns asfaltul european la poarta lor, dar acum o parte din severineni nu vor mai beneficia şi de marele proiect de reabilitare şi modernizare a infrastructurii de apă şi canal în valoare de peste 70 milioane de euro, care urmează să fie implementat în judeţul Mehedinţi. Pentru că Uniunea Europeană nu permite ca asfaltul proaspăt turnat, pe bani europeni, pe arterele municipiului Drobeta Turnu Severin să fie spart vreme de cinci ani de zile, autorităţile locale se văd nevoite acum să aducă modificări în ceea ce priveşte zonele unde se vor efectua lucrări în cadrul acestui proiect. Aşa se face că unii severineni vor trebui să aştepte alţi cinci ani până când vor fi înlocuite vechile conducte, iar alţii care nici nu visau că vor avea canalizare vor beneficia de acest proiect. Consilierii locali au fost întruniţi  într-o şedinţă extraordinară pentru a aproba noul studiu de fezabilitate. Era nevoie de această probare din partea CL Drobeta Turnu Severin ca parte componentă a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, înaintea lansării procedurilor de achiziţii publice.

Cele două proiecte europene nu au fost corelate

„În urma elaborării proiectelor tehnice şi ca urmare a imposibilităţii corelării proiectului de reabilitare străzi din municipiul Drobeta Turnu Severin cu proiectul <<Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Mehedinţi >>aceşti indicatori au trebuit să sufere anumite modificări, în sensul că s-a renunţat la lucrările de reabilitarea conductelor de apă şi canal pe zonele nou asfaltate. A totuşi identificată posibilitatea de reabilitare (prin cămăşuire) la unele conducte (existente) componente ale reţelelor de distribuţie/magistrale/aducţiune şi de canal conform tabelelor din Memoriul Tehnic”, se arată în referatul întocmit de Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin. Toate modificările efectuate nu schimbă scopul şi obiectul proiectului iniţial, valoarea aferentă contractului „Reabilitarea, extindere şi modernizare sisteme de alimentare cu apă şi canalizare pentru aglomerările Drobeta Turnu Severin, Şimian, Gura Văii” va fi de 112.163.790.08 lei fără TVA.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top