miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE PENTRU EXAMENUL DE TITULARIZARE. CELE MAI MULTE LOCURI, ÎN MEDIUL RURAL

Miercuri au început înscrierile pentru examenul de titularizare, în judeţul Mehedinţi fiind disponibile 388 de posturi, majoritatea în mediul rural. Singurele posturi disponibile la şcolile din Drobeta Turnu Severin sunt pentru învăţământul special şi muzică.

titularizare

În prima zi de înscriere, nouă candidaţi s-au înscris pentru un post la examenul de titularizare.

Potrivit directorului Colegiului Tehnic “Decebal”, acolo unde s-a organizat centrul de înscriere şi examinare, Vasile Busuioc  înscrierile se fac în perioada 8-17 mai, fiind aşteptaţi aproximativ 800 de candidaţi.

Titularizabile sunt 40 de posturi pentru învăţători, 40 de posturi de educatori, 40 pentru fizică, chimie, 32 de posturi pentru limba engleză, 10 posturi pentru profesori de limba romani pentru o perioadă de patru ani.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Mehedinţi au precizat că în judeţ este un singur dascăl calificat ca institutor pentru a preda limba romani, cererea fiind de 10 posturi pentru anul 2013.

De asemenea, sunt disponibile şi 30 de posturi pentru catedre de religie, la acest capitol fiind un deficit în învăţământ întrucât religia a fost introdusă de curând ca şi materie obligatorie la clasele 0-XII.

80% dintre locurile titularizabile sunt pentru şcolile din mediul rural, în timp ce în Drobeta Turnu Severin sunt disponibile locuri doar pentru învăţământul special şi muzică.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top