marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

AUTOTURISM DE TEREN FURAT DIN ITALIA CONFISCAT DE POLIŢIŞTII DE FRONTIERĂ MEHEDINŢENI

Un autoturism de teren marca Volkswagen Touareg  a fost confiscat de către poliţiştii de frontieră mehedinţeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I,  după ce fusese semnalat ca fiind furat  din  Italia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Duminică noapte s-a prezentat pentru a efectua formalităţile  de control al documentelor de călătorie în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, conducând un autoturism  marca, Volkswagen Touareg, înmatriculat în Italia, cetăţeanul român V. Vasile, în vârstă de  33 de ani, din judeţul Dolj.

„Utilizând profilul de risc privind traficul cu autoturisme furate şi existând suspiciuni în legătură cu modul legal de deţinere al autoturismului  condus de către cetăţeanul român, poliţiştii de frontieră  au cercetat amănunţit documentele de identificare ale autovehicului prezentate de către acesta”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Verificările efectuate de oamenii legii, în bazele de date naţionale, au stabilit că atât autoturismul cât şi plăcuţele de înmatriculare atribuite acestuia figurează ca fiind bunuri căutate pentru confiscare de către autorităţile din Italia.

Autoturismul, în valoare de 10.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înapoiat  proprietarului de drept.

În cauză se efectuează cercetări pentru a se stabili dacă fapta constatată de către poliţiştii de frontieră întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tăinuire la furt.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top